Sony Xperia SP oficiálně: levnější bráška Xperia Z

Není tomu tak dávno, co Sony představilo svou vlajkovou loď Xperia Z. Nyní se světlu světa ukázala její o něco hůře vybavená sestřička Sony Xperia SP. Samozřejmě se nejedná o žádného slabocha. Inu, udělejte si závěr sami z následujících řádků.

Jedná se o přístroj, který nese na přední straně TFT displej s úhlopříčkou 4,6“. Rozlišení zobrazovače činí 1280 x 720 px s hustotou pixelů 319 ppi. Displej je odolný proti poškrábání a nabídne dnes již tradiční Sony Mobile Bravia Engine 2.

O chod smartphonu se stará dvoujádro s taktem 1,7 GHz, jedná se o kousek, který se jmenuje Qualcomm Snapdragon S4 Pro MSM8960T. Sekunduje mu operační paměť RAM o velikosti 1 GB. Na zádech sídlí fotoaparát s rozlišením 8 Mpx, jenž nabídne LED blesk, auto-focus a 16x digitální zoom. Vpředu nás tradičně nepřekvapí VGA kamerka primárně určená pro videohovory.

Na palubě se setkáme s Androidem ve své ne úplně nejnovější verzi 4.1 Jelly Bean. O udržení života se stará akumulátor s dostačující kapacitou 2 370 mAh. Nabídka konektivity je poměrně široká, a tak by měla uspokojit nejednoho náročného zákazníka. Najdeme zde Wi-Fi, která může fungovat jako hotspot, Bluetooth 4.0, NFC, DLNA, MHL, USB 2.0, GPS, Glonass a 4G LTE.

Dále se u tohoto přístroje setkáme s certifikací PlayStation, jež zaručí přístup ke kvalitním hrám a jejich pohodlnému ovládání. Můžeme se též těšit na 3D prostorový zvuk. Sony Xperia SP nabídne rozměry 130,6 x 67,1 x 9,98 mm, což jsou hodnoty velmi příjemné, přihlédneme-li k velikosti úhlopříčky displeje. Hmotnost činí též sympatických 155 g.

Nové Sony Xperia SP by se mělo v Asii a Evropě začít prodávat již v druhém čtvrtletí roku 2013 za cenu okolo 300 eur, což je cena naprosto adekvátní. Co si o novince myslíte vy?

zdroj: androidauthority.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *