Google slaví 750 milionů aktivovaných přístrojů s Androidem

Android roste nezadržitelnou rychlostí a my se nestačíme divit jeho nezastavitelné expanzi. Není tomu tak dávno, co překročil tento systém magické číslo 500 milionů, co se týče aktivovaných přístrojů. Dnes je toto číslo opět o něco větší.

Larry Page, CEO Googlu, uvedl, že počet aktivovaných přístrojů s Androidem, ať už se jedná o smartphony či tablety, činí neuvěřitelných 750 milionů.

To je nárůst 250 milionů zařízení za pouhých sedm měsíců. Toto číslo je přinejmenším ohromující a Google roste dál vzhledem k tomu, že většina smartphonů, které v poslední době vycházejí, nenesou na své palubě nic jiného než Android.  Podle Benedicta Evanse a jeho Twitter kanálu je na světě 675 milionů lidí, kteří aktivně používají Android.

Pokud bude rychlost růstu takto rapidní, nebude trvat dlouho a Android zaútočí na jednu miliardu aktivovaných přístrojů. V tomto případě bychom mohli očekávat oslavy ze strany Googlu podobné těm, které se konaly na počest 25 miliard stažených aplikací z Google Play Storu.

Uvidíme tedy, jakým tempem bude nadále Android růst. My mu však držíme palce a těšíme se, až budou zveřejněna další pozitivní čísla.

zdroj: androidauthority.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *