Nexus 7 druhé generace bude prý konkurovat iPadu Mini jemností displeje

Malé sedmipalcové tablety se v poslední době staly opravdu úspěšným prodejním artiklem a neustále jejich prodeje rostou. Jedním z opravdu populárních kousků je Nexus 7, který by za nedlouho měl dostat svého nástupce.

Novinka si říká Nexus 7 2. Pravděpodobně ji opět vyrobí Asus, který je známý velmi dobře zpracovanými tablety.  Novinka by se měla stát konkurencí pro Apple iPad Mini, který přijde s Retina displejem a lepším rozlišením.

Apple slibuje novinku ve třetím či čtvrtém čtvrtletí roku 2013 a deklaruje rozlišení o hodnotě 2048 x 1536 pixelů. To je hodnota, kterou v tuto chvíli disponuje iPad 4. Hustota pixelů v novém iPadu Mini by se tak měla zvýšit ze 163 na 324 ppi.

U nového Nexusu takové rozlišení čekat nemůžeme, jelikož jde o přístroj, který nese o palec menší displej. Rozlišení nového Nexusu 7 by mělo nést rozlišení HD+ 1920 x 1200 pixelů. Tato skutečnost pravděpodobně vystřelí hustotu pixelů z 216 ppi na 323 ppi. Tak začne Nexus 7 2 přímo konkurovat jemností zobrazení displeje zmenšenině iPadu.

Uvidíme tedy, jak to bude s novým Nexusem 7 vypadat. Jsme si ale jisti, že se můžeme těšit na opravdu povedený přístroj, který nás poměrem mezi cenou a výkonem doslova ohromí.

zdroj: androidauthority.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *