The Croods – Rovio kleslo na úroveň Šmoulů a jejich sklízení jahůdek

Jestliže jste čekali, že Rovio přinese do vod androidího herního průmyslu něco nového a zajímavého, budete nejspíš zklamáni. V tomto případě se totiž Dreamworks a Rovio rozhodli, že je na čase se zařadit mezi hromadu ‚Farmwille-like‘ her, které se snaží apelovat na zakoupení bonusových věcí tím, že nutí hráče neustále na něco čekat.

Je jedno, zda to jsou mince, koblihy, koruny, zlaté cihly či diamanty jako v tomto případě, rozhodně ovšem v těchto hrách takové vzácné platidlo najdete. Budete mít k dispozici ovšem také obecné platidlo, kterého je všude dostatek a stačí neustále opakovat nějakou činnost a vyděláte si ho dost, aniž byste museli utratit nějaké skutečné peníze. To vzácnější platidlo je ale mnohem těžší dostat, a to hlavně na vyšších úrovních her, kdy už se člověk stal dostatečně závislý, takže je větší pravděpodobnost, že ho to donutí sáhnout do kapesného či pumpnout rodiče. Nalijme si totiž čisté rajčatovo-mrkvové šťávy, tyto hry jsou mířeny převážně na mladší publikum.

Ve hře The Croods budete mít k dispozici celou ‚krůdí‘ rodinku, známou ze stejnojmenného animáku, právě z dílny Dreamworks. V čele této rodinky je rozhodně Grug, jehož teleportační schopnosti a hrubá síla vám budou často nápomocny. Ona tedy rodinka ještě příliš známá není, protože do českých kin, pod názvem Croodovi, vstoupí až 21.března, tedy příští čtvrtek.

Vašim úkolem ve hře bude stavět pasti, vytvářet políčka, ze kterých budete následně sklízet úrodu, například mrkev či maliny z keřů. Políčka budete moct dále vylepšovat, aby vynášely více a vy si tak mohli dopřát více domácích mazlíčků, které chytnete do stále důmyslnějších pastí. Ty samozřejmě nemáte na začátku skoro žádné dostupné, budou se odemykat postupně jak poroste váš level. Když už jsme u těch domácích mazlíčků, ty musíte samozřejmě krmit, takže to bude chtít náležitě hnojit a sklízet, aby se měli mazlíčci dobře a dělali co potřebujete.

Ačkoliv si můžete myslet, že postavit past bude stačit k lapení zviřátka, opak je pravdou. Past musíte náležitě ‚vytunit‘, protože jinak nebudete mít dost štěstí při chytání a králík či bílý krtek budou neškodně požírat plody nastražené v důmyslné pasti a váš neúspěch vás bude stále dokola trýznit. Jakmile zviřátko chytíte, stačí ho párkrát nakrmit, čímž si ho domestikujete, postavit mu přístřešek a rázem je z něj ochočený mazel vhodný na práci. Pokud se vám stane, že budete mít něčeho nedostatek, třeba mrkve, pro nakrmení králíka, či kamene, pro výstavbu sochy, vždy se objeví tabulka, která vám ochotně nabídne výhodný obchod a výměnu potřebného množství surovin za diamanty…kterých je, jak jistě tušíte, ohromný nedostatek.

The Croods od Rovio je naprosto tuctová ‚farmvillovina‘, která nepřínáší nic nového a zajímavého a i ve své kategorii to je hra spíše podprůměrná, protože takoví The Simpsons™: Tapped Out jsou i přes svůj stejný záměr mnohem povedenější a zábavnější.

Jelikož jsou The Croods zdarma, neuděláte chybu, když hru vyzkoušíte na vlastní kůži a sami si zvolíte, zda je pro vás hra něčím zajímavá nebo ne. Ovšem toto moderní tamagočči, skřížené s parodií na Sim City, vložené do prostředí Prehistoric 2, většinu času simulující čekání ve frontě na zlevněné mlíko, rozhodně není pro mě…
[appbox googleplay com.rovio.croods]
Zdroj: Google Play

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *