HTC One bude opožděn, na vině jsou dodávky pixelů do foťáku

Zásadní distributor HTC produktů pro Velkou Británii, Clove, se nechal slyšet, že HTC posunul vydání jeho vlajkové lodi HTC One o dva týdny, na 29. března. Původní datum, 15. března, tak přijde vniveč a případný náskok, který by mohlo HTC oproti Samsungu a jeho Galaxy S IV mít, se nejspíš vypaří.

Ačkoliv nebyla s tímto oznámením vydána žádná stanoviska a důvody, je velmi pravděpodobné, že se tak stalo z nedostatku komponent. Konkrétně by se mělo jednat o dodávky speciálního senzoru foťáku, který bude v HTC One obsažen. Ten se bude skládat ze superpixelů, které pojmou větší množství světla a díky tomu by fotka měla vypadat lépe, ač to bude na úkor rozlišení.

Investiční firma obeznámená s dodávkami HTC, obdržela informaci, že množství použitelných dílů, které vyjedou z montážní linky u dvou důležitých komponent pro výrobu Ultrapixelového senzoru, je pod 30%.

Jelikož se HTC dlouhodobě potýká s problémy s vlastní existencí, neustále nahlíží do červených čísel a jeho akcie vytrvale klesají, sázka na jediný top model v tomto roce ho může zabít. Když navíc nebude mít dostatek přístrojů, aby pokryl případnou poptávku, uživatelé většinou nebudou čekat a sáhnou po konkurenci.

Zdroj: Android Police; Obrázky: designmagazin.cz, ibnlive.in.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *