Samsung prý připravuje nástupce low-endu Galaxy Pocket

Ačkoliv se v poslední době opravdu rozmohl trend zvětšování displejů, velcí výrobci nemohou zapomínat na menší přístroje, o které je stále poměrně velký zájem. Příkladem je Samsung, který podle serveru Sam Mobile připravuje novou verzi svého nejmenšího přístroje s Androidem, Samsung Galaxy Pocket. 

Novinka si říká Galaxy Pocket Neo. Známe ji též pod kódovým označením GT-S5310 či GT-S5312. Měl by být nástupcem přístroje Galaxy Pocket Plus. Pojďme si nyní připomenout parametry připravované novinky.

První Pocket nesl 2,8 palcový displej nesoucí rozlišení 240×320 pixelů. V nitru mu tepal procesor s taktem 832 MHz postavený na architektuře ARM 11. Na zádech ležel 2 MP fotoaparát a na palubě se proháněl Android ve verzi 2.3 Gingerbread. Pocket Plus pak přinesl silnější procesor s modernější architekturou. Konkrétně se jedná o čip nesoucí 850 MHz postavený na architektuře  ARM Cortex A9. Dále se v podstatě jedná o to samé, co měl předchůdce.

Nyní ale už k novince. Opět se setkáme s 3″ displejem o slabém rozlišení 240 na 320 pixelů. Znovu se bude opakovat historie s otravným 2 megapixelovým foťákem. Změna by ale měla přijít v podobě systému. Zde se snad můžeme těšit na verzi Androidu 4.1 Jelly Bean.

Uvidíme tedy, jestli novinka přijde a jak vlastně bude vypadat. Jestli jsou naše zdroje pravdivé, měli bychom se s ní setkat již v polovině letošního května.

zdroj: androidauthority.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *