[MWC 2013] ZTE Grand Memo – 5.7" displej a procesor Snapdragon 800

Jestliže vám připadá obři Samsung Galaxy Note II, s rozměrem displeje celých 5.5″, stále příliš malý, můžete si počkat na něco ještě o dvě desetinky palce většího. ZTE Grand Memo nabízí 5.7″, což je na telefon, dle mého názoru, až příliš mnoho.

Jestliže pro vás ovšem žádný displej není příliš velký, mohlo by vás zajímat co všechno kromě mamutího displeje přístroj ZTE Grand Memo nabízí. O nadstandardní výkon se postará procesor od Qualcommu a sice čtyřjádrový Snapdragon 800, který by měl hravě zvládnou veškeré dění na displeji s rozlišením 1280×720 pixelů. To je jediný ‚neduh‘, respektive možný propadák u technoidů, kteří si nic jiného než přístroj s 1080p displejem nekoupí. Za mě, opět, stejně jako nadměrná velikost některých přístrojů, 1080p je zbytečně moc a jde pouze o marketingový tah. Ale dál. 2GB RAM bude dost pro běh všech aplikací, které budete potřebovat spustit naráz, 16GB vnitřní paměti udrží všechny soubory čerstvé, 13MP fotoaparát bude tuto paměť bohatě zásobovat velkými fotkami a 1MP přední kamerka bude vytvářet iluzi blízkosti při videotelefonování. Udržovat přístroj při životě bude baterie s kapacitou enormních 3.200 mAh.

To vše poběží na Androidu 4.1 Jelly Bean s nadstavbou Mifavor HD, která je dělaná přímo pro telefony. Dále od tohoto telefonu můžete očekávat přidanou hodnotu od ZTE, Z Cloud, což je služba vzdáleného cloud úložiště.

Telefon je i přes svou neobvyklou velikost velmi tenký, konkrétně 8.5 mm. Další vybavení, která má ZTE Grand Memo na skladě, je Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0, LTE, microUSB s podporou MHL, všechny možné senzory i gyroskop.

Dostupnost se chystá na druhé čtvrtletí tohoto roku za prozatím blíže neurčenou cenu.

Zdroj: Android Police

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *