[MWC 2013] Samsung Galaxy Note 8 oficiálně

Šuškalo se o tom po celém internetu dlouho dopředu a všichni své teorie směřovali k jednomu cíli, k Mobile World Congressu. A jak se dohadovalo, tak se i stalo. Menší tablet s tužkou je na světě.

Jeví se to jako velmi chytrý krok, protože skok mezi Galaxy Note II s 5.5 palci a Note 10.1, s velikostí přímo ve svém názvu, je poměrně razantní a někomu jedna či druhá varianta mohla připadat příliš malá respektive příliš velká.

Galaxy Note 8 má rozměr obrazovky 8 palců, což, vzhledem k názvu, zní logicky. Neduh této obrazovky spočívá v technologii TFT, kvůli které se razantně mění kontrast při koukání na obrazovku z většího úhlu. Váhově působí Galaxy Note 8 velmi lehce, a to nejen proto, že váží o pouhých pár gramů více než o palec menší a o 300 mAh na baterce chudší Nexus 7. Samozřejmě se zde, jako u všech Note modelů, setkáte se stylusem S-Pen, které vám dovolí dělat všechny ty luxusní skopičiny, které ostatní uživatelé dotykových přístrojů dělat nemohou. Do Galaxy Note 8 se dostalo také několik očekávaných oprav, jako je třeba použití S-Pen při ťuknutí na tlačítko Zpět nebo Menu.

Přístroj pohání 1.6 GHz procesor, nejspíše Samsungem oblíbený Exynos, 2GB RAM, 8″ 1280×800 px LCD displej, slot pro paměťové karty, 5MP zadní foťák, podpora 3G a baterie s kapacitou 4.600 mAh.

Galaxy Note 8 se má začít prodávat v první polovině roku, ale přesné datum ani cena, za kterou půjde do prodeje, nejsou známy.

[iframe width=“614″ height=“345″ src=“http://www.youtube.com/embed/qJFSh5veQ6o“ frameborder=“0″ allowfullscreen]

Zdroj: Android Police

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *