Qualcomm představil nové procesory Snapdragon 200 a 400

Americký Qualcomm je jedním z největších světových distributorů mobilních čipů. Nejeden smartphone a tablet nese na palubě některý ze silnějších procesorů tohoto giganta. Nyní se na světlo světa dostaly dva nové čipy, které cílí na levnější přístroje. 

Novinky si říkají Snapdragon 200 a 400. Oba procesory nesou na palubě čtyři jádra, nejsou ale v porovnání se špičkou v podobě Snapdragonů 600 a 800 žádné stíhačky. Svoji úlohu však na trhu splní jistě více než dobře. Dostaly za úkol udělat hodně muziky za málo peněz. Vypadá to, že se jim to povedlo.

Začneme s hůře vybaveným, kterým je Qualcomm Snapdragon 200. Jedná se o čtyřjádrový procesor, jehož jádra jsou postavena na architektuře ARM Cortex A5. Čip tepe v taktu 1,4 GHz. Najdeme zde i grafiku Adreno 203 GPU. Tento čip zaručuje podporu více SIM karet.

Druhým čipem je Snapdragon 400. Ten je postaven na architektuře ARM Cortex A7. Nese též čtyři jádra, tentokrát jsou ale taktována na 1,7 GHz. Známe dokonce i druhou verzi se dvěma jádry a stejným taktem. Tento čip je velmi podobný Snapdragonu S4.

První smartphony s těmito procesory by měly být vydány již v letošním roce, uvidíme tedy, do jakých přístrojů budou tyto čipy osazeny a jak dopadnou v benchmarcích.

zdroj: androida.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *