NVIDIA představila procesor Tegra 4i – čtyři jádra, 2.3 GHz a LTE pro telefony

Jistě si pamatujete letošní veletrh CES (který podle Davida Ruddocka z Android Police byl k smíchu) a vystoupení firmy NVIDIA, která světu představila jejich vlastní konzoli nazvanou Project Shield. Tuto konzoli pohání jejich nejnovější procesor nazvaný Tegra 4.

V procesoru Tegra 4 tepou čtyři jádra čipu Cortech-A15, společně se 72 jádry grafického čipu. K tomu všemu si budou moci zájemci přihodit LTE, ale je to čistě dobrovolné a na úkor dalšího místa, které pro tento LTE čip bude potřeba vyhradit. Jelikož se všichni výrobci snaží dělat své přístroje co nejtenčí a přitom je narvat až k prasknutí nejmodernější technikou, každý milimetr čtvereční se počítá.

Dnes byl představen pomalejší a chudší bráška pro mobilní telefony, procesor Tegra 4i. Na rozdíl od Tegra 4, která je zaměřená na supertelefony (tedy nejspíš tabletofony, teleblety, či jak se ty olbřímí přístroje nazývají) a tablety. Tento procesor poběží také na čtyřech (respektive pěti) jádrech, nicméně zde bude k dispozici ‚pouze‘ Cortex-A9 (tedy původní Tegra 3, ale vylepšená), taktovaný na 2.3 GHz a s přidanými určitými vychytávkami, které si pro nás NVIDIA představila. Jednou z těchto vychytávek je také Chimera, což je funkce fotoaparátu, díky které přístroj bude moci použít HDR při pořizování fotografií i natáčení videa. Velikost Tegra 4i procesoru je poloviční, oproti jeho tabletové verzi, což bude sice šetřit baterku, ale budete mít k dispozici ‚pouze‘ 60 jader GPU.

V pondělí začíná MWC v Barceloně, tak se budeme těšit, že se, kromě jiných, ukáže i NVIDIA a představí nějaký model právě s procesorem Tegra 4i. Mezi zákazníky by se Tegra 4i měla dostat až na konci letošního roku.

Zdroj: Android Community

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *