Recenze programu WiFi File Explorer – snadná práce se soubory v telefonu i na paměťové kartě bez drátů

Pokud jste někdy chtěli nahrát do telefonu (či z něho něco stáhnout do počítače) a neměli jste zrovna po ruce USB kabel či čtečku paměťových karet, mohli jste mít docela problém. Díky programu Wi-Fi File Explorer, který si do svého telefonu můžete stáhnout z Google Play, lze však tento problém velmi snadno vyřešit.

Princip je navíc velmi jednoduchý. Po spuštění programu v telefonu se zobrazí okénko s IP adresou, kterou stačí přepsat do adresního řádku ve vašem internetovém prohlížeči na počítači. Během okamžiku se následně zobrazí okno se stromovou strukturou paměti telefonu, případně paměťové karty.

Wi-Fi File Explorer - IP adresa

!Podmínkou je, aby byl telefon i počítač přihlášen do stejné bezdrátové sítě.

Zde je následně možné již pohodlně pracovat s jednotlivými soubory / složkami, prohlížet je, stahovat do PC a samozřejmě také nahrávat soubory z PC do telefonu (toto bohužel zvládá až placená verze). Zobrazení různých typů souborů je také možné filtrovat (pouze fotografie, pouze hudba, pouze videa). Samozřejmě je také možné přepínat mezi různými typy zobrazení.

WiFi File Explorer - průzkumník na PC

Kromě možnosti práce se soubory nabízí program také podrobné informace o stavu vnitřní paměti i stavu paměťové karty, o síle signálu nebo zbývající kapacitě akumulátoru.

Wi-Fi File Explorer - náhled programu v telefonu

 Závěr

Wi-Fi File Explorer je jednoduchý program, který však může být v řadě případů velmi cenným a praktickým pomocníkem. Zejména ve chvílích, kdy přijde na řadu nutnost nahrát jakékoli soubory do paměti telefonu, případně je z ní stáhnout do PC, a po ruce není potřebný kabel. Aby byly dostupné všechny funkce, je sice nutné zaplatit drobný poplatek, ten se ale může velmi rychle vrátit. Ono to pohodlí, kdy nemusíte po každé připojovat k telefonu USB kabel, za to často stojí. A to opravdu nemluvím o případech, kdy ten kabel ani není po ruce.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *