Archos odhaluje Platinum – novou řadu tabletů ve třech velikostech

Archos je známý svými lacinými výrobky s poměrně zajímavým výkonem. Ač to s ním někdy v otázce kvality může být všelijaké, nedá se mu upřít, že se snaží dostat mezi lidi solidní hardware za zajímavé ceny. Nyní představil novou modelovou řadu tabletů, která nabízí velikosti 8″, 9.7″ a mamutích 11.6″.

Všechny modely nabízejí stejný výkon, kterým je čtyřjádrový 1.2GHz procesor bez konkrétnějšího určení, 2GB RAM, 8GB vnitřní paměti s možností zvětšení velikosti pomocí SD karet a to, a teď pozor, až do velikosti 64GB. Co se týče displeje, dva menší nabízejí IPS displej s poměrem 4:3. To se Applu zase něco povedlo, nějak se začínají tyto nesmyslné poměry displeje rozmáhat. Archos 80 Platinum HD má rozlišení 1024×768 px což odpovídá jemnosti 160ppi. Větší model, Archos 97 Platinum HD, už je na tom lépe. Má rozlišení velmi příjemných 2048×1536 px, což představuje jemnost 264ppi. Poslední a největší jmenovaný, Archos 116 Platinum HD, má poměr normálních rozumných 16:9 a rozlišení trošku nižších 1920×1080 px, což udává jemnost 190ppi.

Co se týče ostatní výbavy, nabízí všechny modely shodné vybavení a to jen to nejnutnější. Zadní kamera má rozlišení pouhé 2MP, ale popravdě moc lidí foťák u tabletu rozhodně nepoužívá. Přední kamerka nabízí nejspíš pouze VGA, ale v technické dokumentaci je napsáno pouze to, že přední kamerka zde je. Dále je zde nutné Wi-Fi, microUSB s podporou OTG a také G-senzor. Na všech tabletech řady Platinum poběží Android ve verzi 4.1 Jelly Bean.

A konečně se dostáváme k tomu důležitému, k ceně. Archos 80 Platinum HD se začne prodávat tento měsíc za cenu $199, Archos 97 Platinum HD bude stát $299 a měl by se také začít prodávat již v únoru a konečně ten největší, Archos 116 Platinum HD, bude stát $349 a měl by se začít prodávat v dubnu.

Zdroj: Phone Arena, Archos, Electronista

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *