Prodeje LG rostou, ztráty ale neklesají

Na začátku nového roku se vždy dozvídáme o finančních výsledcích jednotlivých výrobců za poslední čtvrtletí a celý předešlý rok. Dnes přišla řada na LG, které ačkoliv neustále roste, doznalo poměrně výrazných ztrát. Jak je tato skutečnost možná?

Jihokorejskému gigantovi se v posledním kvartále dařilo. Hlavním důvodem příznivých prodejů byly dva modely, jež táhnou tuto společnost do nynějška. Jedná se o přístroje LG Optimus G a Nexus 4. Ačkoliv by se daly prodeje označit za ohromující, ztráta, kterou LG nabralo ve čtvrtém kvartále roku 2012, byla neuvěřitelných 429 milionů dolarů.

Jak je ale možné, že společnost, jež za rok 2012 vydělala 12,37 miliardy dolarů a jejíž provozní náklady činily 98 milionů dolarů, měla tak obrovskou ztrátu? Na vině je Evropská unie, jež viní LG z neoprávněného upravování cen v letech 1996-2006. Za to uložila společnosti pokutu ve výši 1,92 miliardy dolarů, kterou nyní LG horko těžko splácí.

Pokud se ale přes tento fakt přeneseme, zjistíme, že Jihokorejcům svítá na lepší časy. Uvidíme tedy, jak se bude nadále tato značka vyvíjet. Je velmi pravděpodobné, že bude LG dále růst a zanedlouho vydaná novinka LG Optimus G Pro jistě nemalým dílem přispěje k lepší budoucnosti tohoto výrobce, který si doposud nevedl dvakrát dobře.

zdroj: androidauthority.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *