Cubes vs. Spheres – boj mezi krychlemi a koulemi se vyhrotil

Znáte to, sedíte si tak v pohodičce v parku, sluníčko svítí, ptáčci zpívají, vane příjemný větřík a najednou do vás začne valit nějaká červená krychle. No, to zkazí náladu každému. A za ní skupinka dalších červených krychlích kamarádů. To už ve vás začne vřít krev, saháte po svých modrých koulích a začnete se bránit. Když už jde do tuhého, sáhnete po jedné ohnivé kouli, pak jedné obří, supertěžké, a nakonec, když už to vypadá opravdu beznadějně, vytasíte se s kulatým mrazákem, abyste získali trochu času. Počkejte, vy to neznáte? Aha…no tak to musíme začít od začátku…

Věčný boj mezi krychlemi a koulemi je známý už od dávných věků, kdy koule záviděly krychlím, že se s nimi dá stavět, kdežto krychle neuvěřitelně žárlily na to, že nemůžou být součástí kuličkových ložisek, jako koule. A tak docházelo k potyčkám, zpočátku drobným, později dost brutálním. A jak to tak šlo dál, rozhodla nejvyšší kulokrychlová rada o tom, že se budou pořádat otevřené boje na život a na smrt, v místech, kde nebudou k újmě přicházet jehlany a kužely. A zde nastupujete vy, jako vrchní velitel kulového dělostřelectva. Vyfasujete skromné množství modrých koulí a začnete jimi střílet po krychlích. Začátky jsou v Cubes vs. Spheres celkem jednoduché. Zvyknete si na ovládání tohoto 3D světa nakláněním telefonu nebo posouváním prstem po displeji, na střílení tažením prstu po displeji, od koule směrem ke krychlím, i na nabíjení, které před každým vrhnutím musíte provést tapnutím na druh koule ve spodní části displeje.

Časem ovšem začne v Cubes vs. Spheres přituhovat a vy budete muset sáhnout po silnějších zbraních. Za nasbírané body, za likvidování hranatých nepřátel, odemknete možnost nákupu dalších, lepších koulí. Po odemčení vylepšených koulí, za poměrně vysokou cenu, budete moci nakupovat každý kousek za mnohem nižší obnos. Nicméně oproti obyčejným modrým koulím, kterých máte nekonečno (ano, to skromné množství je od začátku nekonečno) budete muset s ostatními šetřit, protože každá koule vás bude stát část těžce vydřených bodů. Pokud chcete vědět co vás čeká, zde to máte:

  • výbušná ohnivá koule
  • obří těžká kovová koule, která projíždí krychlemi jak horký nůž máslem
  • koule se zaměřovačem a se stoprocentní úspěšností při likvidaci
  • koule mrznoucí, která zpomaluje a zkřehčuje krychle
  • koule lásky nakazí jednu krychli svou magickou mocí, začne lákat ostatní krychle k sobě a poté vybuchne

A abyste si nemysleli, že základní modrokoulové vybavení bude bez vylepšení, vyvedu vás z omylu. V Cubes vs. Spheres můžete vylepšovat i tyto koule. S každým nákupem vylepšení se zvýší počet koulí, které se, po vystřelení a tapnutí na displej, oddělí od původní koule a stane se z nich neohrožené komando čítající 3, 5 a nejspíš i více koulí v jednom vrhu.

Budete procházet jednotlivé levely, kdy se na vás bude řítit stále více krychlí, ze stále rozličnějších míst. Krychle budou měnit barvy na černé, průhledné a další a budou se dále zlepšovat. Proti vám se například postaví obří krychle, ze které, po střetnutí s vaší koulí, odpadnou další menší krychle a budou dále útočit. Černé krychle budou potřebovat více ran, než je zničíte, neviditelné budou neviditelné, tedy…téměř neviditelné a podobně. Rychlost se také bude zvyšovat a každý bod bude těžce vybojovaný. Vaše území bude ohraničeno červenou přerušovanou čárou a jakmile některá krychle překročí tuto čáru, rozpadne se a vy přijdete o jeden ze tří bodů. Během hraní také budete pokořovat výzvy a získávat za ně ocenění (achievement).

Cubes vs. Spheres stojí za velmi rozumných 19.50,- Kč, což je cena konečná a finální. Ve hře nejsou žádné mikrotransakce, takže žádné cheaty – co si nevybojujete, to nemáte. Jediné s čím mám trošku problém je ovládání kamery, ale po pár desítkách minut jsem si již celkem zvykl a už bráním svou proužkovanou oblast mnohem jistěji.

Cubes vs. Spheres
ShockPanda Games

Via: Android Police

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *