Pantech Vega NO° 6: nový král smartphonů

Při zvětšování displejů by mělo automaticky nastat i zvyšování hodnot rozlišení. Pro některé výrobce je toto tvrzení samozřejmostí, pro jiné to znamená jen prázdnou frázi. Japonský Pantech vydal velmi zajímavý přístroj, jenž ohromí velikostí displeje, stejně tak i jeho rozlišením. 

Nový přístroj se nazývá Pantech Vega NO° 6. Z názvu vyplývá, že se nebude jednat o žádného střízlíka, úhlopříčka jeho displeje nabízí nadstandardních 5,9 palců. Jedná se o IPS Pro LCD panel s úchvatným rozlišením 1920 x 1080 pixelů. Touto hodnotou jednoznačně předčí téměř všechny své konkurenty.

O pohon se stará čtyřjádrový čip Qualcomm Snapdragon APQ8064 S4 Pro s taktem 1,5 GHz na každém ze čtyř jader. Doplňuje ho nadstandardní operační paměť o velikosti 2 GB. Vnitřní paměť činí 32 GB, což už je slušná nálož. Přístroj údajně podporuje rozšíření kapacity pomocí karet microSDXC až do kapacity 2 TB. Samozřejmě je tato skutečnost v současné chvíli technicky neproveditelná, jelikož největší paměťová karta tohoto typu čítá místo pro 256 GB, i přesto je to velmi slušná kapacita.

V přístroji se prohání systém Android ve verzi 4.1.2 Jelly Bean. Na zádech nese přístroj 13 megapixelový snímač, což je také nadstandard. Vpředu se setkáme s dvoumegapixelovou kamerkou. Přístroj nabízí podporu Wi-Fi, Bluetooth 4.0, NFC, GPS, T-DMB a USB 2.0.

Dále jsou na řadě senzory. Uživatelé se mohou těšit na akcelerometr, senzor přiblížení, senzor okolního světla, gyroskop a el. kompas. Pro udržení smartphonu v chodu slouží akumulátor o kapacitě 3140 mAh. Měl by být dostatečnou oporou pro téměř dvoudenní chod přístroje.

Bohužel na náš trh se Pantech Vega NO° 6 pravděpodobně nikdy nedostane. A i kdyby ano, jeho cena bude opravdu vysoká. V jeho rodném Japonsku se pohybuje okolo 795 dolarů, což není nízká částka, za nálož takových parametrů se ale není čemu divit.

zdroj: androidauthority.com

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *