HTC Desire U: bojovník za střední třídu

Tchaj-wanské HTC se na loňském veletrhu MWC 2012 začalo ubírat novou cestou, co se designu týče. Řada One, do které patří One S, V a X, odstartovala tuto vlnu. Na obdobný vzhled navázal i model Desire X. Nyní máme tu čest s novinkou, která si říká Desire U. Podobnost s „ikskem“ rozhodně nezapře, vzhledem i parametry jsou si velmi podobné, najdou se ale i odlišnosti, které tyto dva přístroje diferencují. Jdeme se tedy podívat, co nového si pro nás na Tchaj-wanu připravili.

Začneme s aspektem, který spatříme jako první, je jím vzhled. Při pohledu na přední stranu se jen těžko rozpoznává od Desire X. Na zádech je ale přístroj lépe určitelný, jelikož má okolo čočky fotoaparátu jakési půlkruhovité perforování. Ostatní rozdíly jsou jen velmi těžko rozpoznatelné. Tloušťka přístroje činí přijatelných 9,3 mm.

Přední straně dominuje 4″displej s rozlišením 800 x 480 px. Co se výkonu týče, zapadá spíše do střední třídy. V nitru mu pulsuje 1gigahertzové dvoujádro. Čipu sekunduje operační paměť velikosti 512 MB. Operační systém kolující v žílách přístroje je samozřejmě Android, bohužel se nejedná o Jelly Bean, a tak se budou uživatelé prozatím muset spokojit s 4.0 ICS.

Přístroj nese na palubě kapacitu 4 GB, ta je samozřejmě rozšiřitelná o paměťové karty microSD. Co se konektivity týče, je naprosto klasická, najdeme zde Wi-Fi standardu 802.11, Bluetooth 4.0, microUSB a 3,5mm jack. Fotoaparát není nijak světoborný, co bychom ale v této třídě čekali. Na zádech nese snímač o 5 megapixelech.

U většiny HTC se nyní setkáváme s certifikací Beats Audio, není tomu jinak ani u tohoto přístroje. O energii se stará článek s poměrně nízkou kapacitou 1650 mAh. Uvidíme tedy, zda se Desire U podívá za hranice Asie a my s ním budeme mít tu čest i u nás. Na Tchaj-wanu se cenovka pohybuje okolo 275 dolarů.

zdroj: androidauthority.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *