ZTE V81: když nízká cena podmiňuje kvalitu

Čína se svojí stále rostoucí ekonomikou a počtem obyvatel doslova drtí svět. Tato skutečnost se promítá skoro do všech druhů průmyslu, spotřební elektroniku nevyjímaje. Dva nejdominantnější výrobci právě spotřební elektroniky čínského původu jsou Huawei a ZTE. Dnes se budeme bavit o druhém z nich, jenž přichází s novým tabletem střední třídy. 

Novinka si říká ZTE V81. Osmička se v názvu nenachází bez významu, označuje totiž velikost displeje, která činí právě 8 palců. Zobrazovač pracuje v poměru stran 4:3 s rozlišením 1024×768 pixelů. Zatím to vypadá, že se jedná o docela slušnou konkurenci pro iPad Mini, dalšími parametry se ale s iPadem rovnat nemůže. O výkon se stará dvou-jádro s taktem 1,4 GHz, sekunduje mu operační paměť RAM o velikosti 1 GB. Vnitřní kapacita činí pouhé 4 GB, dá se však rozšířit o microSD karty.

Ačkoliv je u takovýchto přístrojů téměř zbytečné zmiňovat fotoaparáty, pro klid v duši to udělám. Na zádech nese ZTE V81 slabý 2 megapixel a vpředu ještě slabší snímač s 0,3 MP. Konektivita je klasická, navíc se zde nachází snad jen HDMI konektor. Přístroj v nitru prohání Android 4.1 Jelly Bean. O dostatek energie se stará poměrně slabý akumulátor s kapacitou 3700 mAh.

Naživo uvidíme tento přístroj pravděpodobně až na MWC 2013 v Barceloně, do té doby o něm můžeme jen mluvit. Uvidíme tedy, jak si povede tablet, jenž by cenou mohl oscilovat okolo 150 dolarů.

zdroj: androidauthority.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *