Huawei G615: čtyřjádro míří do Německa

Čína drtí celý svět spotřební elektroniky neskutečnou silou a v poslední době platí toto tvrzení minimálně dvojnásob. Huawei je v tuto chvíli nejsilnějším čínským hráčem na trhu, jelikož se snaží co nejvíce zapůsobit. Opět tedy přichází s novým přístrojem, který je jakýmsi bratříčkem Ascendu G520

Novinka si říká Ascend G615 a bude se řadit do vyšší střední třídy dnešních smartphonů. Přední straně dominuje 4,5palcový IPS displej disponující HD rozlišením (720p). O výkon se stará slušný čtyřjádrový 1,4GHz procesor. Doplňuje ho 1GB operační paměť RAM.

Vnitřní kapacita činí 8 GB. Jsme rádi, že se stále ještě nezapomíná na sloty pro microSD karty. Zde se s ním samozřejmě setkáme také. Na zádech nese 8MP snímač, který je schopen pořizovat video v rozlišení Full HD (7080p). Zadní kamera je doplněna o blesk, jenž sestává ze dvou LED diod. Na přední straně nalézáme 1,3MP kamerku, jež slouží primárně pro videohovory.

Konektivita je naprosto průměrná, přístroj nabídne Wi-Fi, Bluetooth, microUSB, 3,5mm jack a 21 Mb/s HSDPA. Co se systému týče, přináší Huawei Android Ice Cream Sandwich, o Jelly Beanu se prozatím bohužel nemluvilo.

Tento přístroj byl představen v Německu. V Americe se pravděpodobně prodávat nebude. Pro nás Středoevropany je tato skutečnost ale velmi příznivá, jelikož se s velkou pravděpodobností Huawei Ascend G615 objeví i u nás. Předpokládaná cena činí 299 dolarů.

zdroj: engadget.com

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *