Samsung Galaxy Note 8 na MWC 2013

V poslední době se setkáváme se zařízeními, která nějakým způsobem nabývají na velikosti. Prvním a také nejúspěšnějším takovým přístrojem je Samsung Galaxy Note a jeho druhá generace a tablet Note 10.1 není o moc méně oblíbený. Nyní vyplouvají  na povrch zvěsti o Notu 7, o kterém jsme vás již informovali. Nyní se však setkáváme s novinkou jménem Samsung Galaxy Note 8.0. 

Samozřejmě se zatím jedná pouze o spekulace, musíme však konstatovat, že jsou to informace poměrně ucelené, a s velkou pravděpodobností z části pravdivé. Jeho kódové označení je GT-N5100.  Pojďme se tedy podívat na to, jaký by měl nový tablet od Samsungu být.

Jak je již z jeho názvu patrné, na přední straně nese 8 palcový displej, jeho rozlišení činí průměrných 1280×800 pixelů. Jedná se o panel používající technologii Super Clear LCD. K výkonu toho moc říct nemůžeme, jelikož neznáme jeho procesor. Parametr, který nám však známý je, je operační paměť, která má velikost 2 GB. Je možné volit ze dvou kapacitních variant, první nabídne 16 a druhá 32 GB, je také možné paměť rozšířit kartou microSD.

Co se optické výbavy týče, není nijak světoborná. Koho ale u tohoto přístroje zajímá foťák? Na jeho zádech najdeme 5 MP snímač a vpředu se setkáme s 1,3 megapixelem. Rozměry i hmotnost odpovídají úhlopříčce displeje, a tak míry 211,3 × 136,3 × 7.95 mm a váha 330g nikoho nepřekvapí. Poslední známou specifikací je akumulátor, jenž disponuje průměrnou kapacitou 4600 mAh.

Na nový Note se můžeme těšit již v únoru na veletrhu MWC 2013 v Barceloně. Uvidíme, zda se tyto dohady mýlí či nikoliv a doufáme, že se shledáme i s příznivou cenou, která by tomuto přístroji opravdu slušela. Ostatně jakému přístroji nízká cena nesluší?

zdroj: coolsmartphone.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *