Kite: Italové přicházejí s černým koněm, a Ferrari to není

Italové se hlásí o své slovo a chtějí dobýt evropský trh svými výrobky. Na scéně se tak objevuje zcela nové zařízení pod označením Kite. Jde o tablet s desetipalcovým displejem od společnosti DaVinci Mobile Technology. Už nyní víme, že se dá pořídit buď s WiFi, nebo 3G připojením. Největší raritou však zůstává dual-boot operačních systémů, který slučuje Android 4.0 a Ubuntu 12.04. Jak asi víte, tablety jsou velkým fenoménem a stále se stupňujícím trendem poslední doby. Pokud chce nějaká firma nebo společnost zabývající se telekomunikačními zařízeními prorazit, tak většinou zabruslí i do vod, kde se nacházejí moderní tablety. Italská firma si je toho vědoma, a proto vyhlašuje konkurenční boj o cílového zákazníka na všech frontách. Lidé po těchto výrobcích prahnou a výrobci se doslova předhánějí, kolik se toho do jejich tabletu vejde při zachování minimální ceny. Právě hardwarová výbava společně s přitažlivou cenou je největší zbraní a větší společnosti jsou si toho moc dobře vědomi. Každý si z dnešní nabídky bere své ponaučení. Setkat se můžeme jak s tablety, které jsou propojitelné s klávesnicí, tak i s produkty, jež se spíše zaměřují na hardwarovou stránku věci. V neposlední řadě je důležitý i design. To vše již delší dobu sledovali i výrobci z italské společnosti DaVinci Mobile Technology a přicházejí na trh se svou prvotinou.

Tablet Kite se vyrábí ve dvou verzích dle druhu připojení, jak jsme se zmínili výše. Italové to příliš nedramatizují a oba dva typy tabletu ponechali naprosto stejné, co se ostatních sounáležitostí týče. Právě z těchto důvodů budete mít výběr mezi dvěma tablety od stejné značky jednoduchý. Pouze se rozhodnete, jaký druh připojení je pro vás vhodnější. Určitě stojí za zmínku, že se drama neodehrává ani u stanovení ceny. Oba dva typy budou podle všeho stát úplně stejně, i když jsme zvyklí, že tablety s 3G připojením bývají o něco dražší.

Nechme připojení připojením a připomeňme si netradiční nápad s dual-bootem operačních systémů Android 4.0 a Ubuntu 12.04. Tablet Kite je obdařen FullHD rozlišením 1920 x 1200 pixelů. Uvnitř přístroje se ukrývá 4jádrový procesor od Samsungu Exynos 4412 s danou frekvenci v hodnotě 1,4 GHz. Operační paměť je stanovena na 2 GB a je typu DDR3.

Tablet je dále obdařen integrovaným grafickým čipem Mali-400 Quad-Core. Pokud by vás zajímal úložný prostor, tak je zde 32 GB, které jsou samozřejmě rozšiřitelné paměťovými kartami microSD. Italové nezapomněli ani na fotoaparát. Pro jistotu má tablet Kite rovnou dva. Na zadní straně naleznete dvoumegapixelový a na přední VGA kamerku, která je určená k videohovorům. Tablet Kite od DaVinci Mobile Technology se začne prodávat v Itálii, a to hned začátkem března za necelých 8 000 Kč. Pro Evropu by měl být prodej zahájen ve stejnou dobu.

 

zdroj: androidcommunity

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *