Ainol Novo 7 Venus – levný čínský Nexus 7

Nadpis je samozřejmě trošku zavádějící, ale není tak daleko od pravdy jak by se mohlo zdát. Ainol Novo 7 je designově velmi zdařile podobný Google Nexusu 7, který má obrovský úspěch a prodává se po kilech. Zásadní rozdíl je v okrajovém rámečku, který má Nexus 7 na horní a spodní straně (při pohledu na výšku) širší a naopak na bočních stranách má okraj užší. Abych pravdu řekl, při pohledu zepředu se mi Ainol Novo 7 líbí dokonce víc než Nexus 7.

Přístroj pohání 1.5 GHz čtyřjádrový procesor Atm7029 (ARM Cortex A9 Family) s pomocí čtyřjádrového grafického procesoru GC1000+ a 1GB RAM. Veškeré dění se bude zobrazovat na 7 palců velkém IPS displeji s rozlišením 1280×800 px (stejné jako má právě Nexus 7). Vnitřní paměť je 16GB, ale v tomto případě ji máte možnost rozšířit o microSD karty a to až do výše 32GB. Celé to bude udržovat při životě baterie o kapacitě 4.000 mAh a výrobce uvádí výdrž 5 až 10 hodin. Co se týče fotovybavení, Ainol Novo 7 má na zádech 2MP fotoaparát a na přední straně 0.3MP VGA kameru.

Oproti Nexus 7 zde ovšem chybí Bluetooth, GPS, NFC a připojení přes 3G je možné pouze přes přídavný modul. Ainol Novo 7 má také microUSB s podporou OTG, můžete tak k němu klidně připojit Flash Disk nebo jiné USB zařízení. HDMI je zde také zastoupena, takže i sledování filmů na televizi nebude problém. Zařízení jede na operačním systému Android 4.1 Jelly Bean, ovšem s aktualizací na 4.2 zde příliš počítat nemůžeme.

Rozměry tabletu jsou 186.9 x 126.9 x 10.8 mm a to při váze pouhých 320 g.

A teď to hlavní. Cena Ainol Novo 7 Venus je necelých $141 a můžete si ho zakoupit již nyní přímo ze stránek Ainol. Cena dopravy bude dalších $15.50 či $22.67 při expresním dodání (do 3-5 dnů) a jeden dolar za evropskou nabíječku. Musíte samozřejmě také připočítat clo a daň, takže se dostanete na nějakých 3.800,- korun, což je pořád parádní cena za takovýto hardware.

Zdroj: Ainol (via Droid Life)

2 komentáře: „Ainol Novo 7 Venus – levný čínský Nexus 7“

  1. S přihlédnutím na výbavu jde o velmi zajímavý model – jen tak dál a dostaneme se ještě níž :)

  2. Dobrý den, tento low-cost je opravdu zajímavý. Na první pohled je jasné, že společnost Ainol Novo to myslí vážně a zaměřila se na kvalitu zpracování jako na samostatný celek tabletu, ne jako doposud, na „obal“ kolem hardwaru… Ainol Novo HERO, který mě mile překvapil svým kvalitním IPS displejem, výkonem v benchmarcích, 3D hrách, je zpracován vcelku kvalitně a nenápadně, ovšem vypadá téměř stejně jako každý druhý low-cost. Spol. Ainol Novo si to moc dobře uvědomila a konkurence by jejich modely, hlavně ceny měla brát opravdu vážně, jedná se o plnohodnotnou konkurenci nám zvučných „evropských“ značek. Doufám, že Ainol Novo SPARK, který bych už měl rád v ruce, mé tvrzení jen podpoří.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *