Žhavá novinka z Austrálie, telefon Kogan Agora

Věřte tomu nebo ne, ale i v Austrálii se vyrábí telefony. Nejedná se o žádné podřadné telefony, model, který si dnes představíme překvapí zajímavými parametry a také cenou, která je velmi nízká. Jedná se o první představení této značky na tomto portálu. Ačkoliv jde o spíše o raritu, tak si tento telefon bude moci koupit téměř každý. Plánovaný je export do celého světa, australský výrobce chce zřejmě prorazit a udělat si mezi světovými uživateli dobré jméno.

Kogan Agora je telefon australské výroby, který nabídne zajímavé parametry a skvělou cenu. Kromě toho, že vás nepochybně zaujme svým velkým displejem, tak nabízí i podporu dvou SIM karet. Právě podpora dvou SIM karet a dobrá cena dělají z tohoto telefonu novinku, na kterou se již nyní těší mnoho uživatelů po celém světě.

<img class="aligncenter size-full wp-image-9719" src="http://www.androida.cz/wp-content/uploads/2013/01/Screen-Shot-2013-01-11-at-11.47.29.jpg" alt="" width="590" heigh

t=“516″ />

Na přední straně telefonu se nachází 5 palcový displej s rozlišením 800×480 pixelů a malá přední 0.3 megapixelová kamera. Na zadní straně se nachází  5 megapixelový fotoaparát s bleskem. Uvnitř telefonu se nachází dvoujádrový procesor Cortex A9 s frekvencí 1 GHz, operační paměť je 512MB RAM. Vnitřní paměť telefonu  má velikost 4GB a lze ji rozšířit prostřednictvím MicroSD karet. K výbavě telefonu patří GPS, Wi-Fi (802.11 b/g/n) a Bluetooth. Jako operační systém byl zvolen Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich.

Telefon dále podporuje, jak již bylo zmíněno, dvě SIM karty. Výhodou telefonu má být především jeho nízká cena, která byla stanovena na 150 dolarů, tedy v přepočtu necelé 3000 korun. Telefon by se měl na trhu objevit již v únoru.

zdroj: www.techradar.com

zp8497586rq