Samsung a jeho řada Galaxy slaví 100 milionů prodaných přístrojů

Samsung, největší výrobce smartphonů, je s většinou svých přístrojů velmi úspěšný. Hvězdná řada Galaxy, která datuje svůj počátek do roku 2010, čítá 100 milionů prodaných přístrojů, což jen tak některá série obdobných zařízení nedokáže.

Toto číslo vyrostlo od května roku 2010 až do současné chvíle za pouhé 2 roky a 7 měsíců. Nejrychleji prodávaným přístrojem je samozřejmě Samsung Galaxy SIII. Číslo, které udává počet prodaných kusů, je vskutku vysoké. Denně se prodá 190 000 těchto přístrojů.

Za prvních 5 měsíců prodeje „estrojky“ se prodalo 30 milionů kusů. O dva měsíce později narostl počet prodaných přístrojů o dalších 10 milionů, a tak počet dosud prodaných vlajkových lodí Samsungu činí 40 milionů kusů. Jeho předchůdce, který sice není tak veleúspěšný, dosahuje slušných výsledků. Za 20 měsíců prodeje bylo na smartphonech Samsung Galaxy SII vyděláno více než 40 milionů EUR. Vzhledem k úspěšnosti předešlého přístroje je naprosto pochopitelné vydání modelu Galaxy S2 Plus na veletrhu CES 2013.

V průměru se tedy prodá 3,2 milionu přístrojů Samsung Galaxy za měsíc, což je krásné číslo. Uvidíme tedy, jak si Samsung nadále povede. Už se těšíme na finanční výsledky za první čtvrtletí roku 2013, v němž bychom se měli setkat i s novinkami z veletrhu MWC. Tyto skutečnosti hovoří jasně o čím dál větší oblíbenosti systému Android.

zdroj: androidauthority.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *