(CES 2013) Tablety pro děti od společnosti Fuhu

To, že i děti mají své neodmyslitelné slovo na poli elektronického veletrhu, dokazuje společnost Fuhu. Výchova nových budoucích zákazníků je důležitá už od útlého věku. Právě z těchto důvodů se na ně nezapomíná v žádných ohledech. V Las Vegas byl před několika dny představen produkt, který si nezadá s těmi klasickými „dospěláckými“. Myšlenka společnosti je naprosto jednoduchá a vychází z reality. Jakmile vás děti vidí něco dělat, chtějí to zkusit také. Pokud se tedy bude tatínek před nedělním obědem oddávat srdceryvné herní akci za doprovodu nejrůznějších výkřiků a trhaných pohybů, bude to vaše ratolesti zajímat. Prohlížení webových stránek už také není dávno tabu. Dětských portálů s oblíbenými pořady, hrdiny je celá řada. Výrobci moc dobře vědí, že tradiční tablety nejsou zrovna nejlevnější záležitostí, aby si s nimi mohly děti hrát a neúmyslně je tak poškodit. Tyto skutečnosti přivedlo celou řadu výrobců na zhotovení jednodušších tabletů se základními vlastnostmi, které budou přizpůsobené dětským potřebám. Společnost Fuhu nelenila a na veletrhu představila dokonce dva typově odlišné tablety určené přímo pro děti – Nabi XD a Nabi Jr. Sports.

Tablet Nabi XD – Bezkonkurenčně je obdařen mnohem lepším hardwarem, než jeho bratr. Pohání ho procesor Tegra 3 od společnosti NVIDIA a android Jelly Bean 4.1. Tablet je navíc obdařen jak přední, tak i zadní kamerou. Celý model je vyroben z červeného a bílého plastu. Děti zde naleznou NFC technologii, která slouží na speciální hry. Jakmile byl tento tablet představen a poté se odhalila jeho cena, která se blíží hranici 250$, tak musíme namítnout, že za tuto cenu lze pořídit Google Nexus 7. Podle nás jde o předražený tablet, který pro děti moc vhodný není.

Oproti tomu zde máme Nabi Jr. Sports, který je dle našeho názoru o mnoho lepší variantou, jak udělat svým dětem radost novým technologickým přírůstkem. Stejně jako u svého bratra je vyroben ze stejného plastu. Na rozdíl od 10,1 palcového displeje se zde dočkáte 5 palcového s rozlišením 800 x 480 pixelů. Tablet má předinstalované aplikace, které v dětech probouzí kreativitu a rozvoj. Nalezneme zde otáčecí kameru, která je dokonale zamaskována a operační systém Android 4.0. Společně s výrazně nižší cenou, která se pohybuje okolo 130$ jde o jasného favorita při rozhodování. V případě, že byste se spokojili s nižší vnitřní pamětí 4 GB, tak by vás model stál pouhých 99$.

 

zdroj – pcworld

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *