SmartQ X7- čínský protivník Nexusu 7

Ačkoliv je současný trh se smartphony a tablety doslova přehlcen, výrobci nehodlají s chrlením nových přístrojů jen tak přestat. Někteří však přinášejí velmi zajímavé produkty, kterými se zaryjí do našich pamětí. Takovým je i SmartQ, jenž vydal tablet se zabudovaným projektorem s názvem U7H.  

Tato čínská společnost představila nový přístroj s názvem SmartQ X7. Již ze jména se dá odtušit úhlopříčka displeje, která činí 7 palců. Rozlišení, jež nese, je 1280 na 800 bodů, což je stejný poměr stran, jako má Nexus 7. Přístroj je poháněn procesorem TI OMAP 4470, taktovaným na 1.5GHz.

A proč stále zmiňuji první tablet, jenž pochází od Googlu? No jednoduše proto, že by se měl SmartQ X7 stát jedním z jeho konkurentů. Tak se tedy podíváme, co si dál připravil do nelítostného konkurenčního boje.

Sekaného uživatelského prostředí se bát nemusíme, postará se o to operační paměť RAM o dvou gigabajtech. Vnitřní kapacita činí 16 GB, naštěstí absence slotů na microSD karty ještě není rozšířena do celého světa elektroniky, a tak se i v tomto případě setkáváme s takovým slotem. Dále se můžeme těšit na dva megapixelové fotoaparáty jak na přední, tak i na zadní straně.

Příjemným doplňkem nadstandardní výbavy je HDMI port, dále je k dispozici klasika jako Wi-Fi či Bluetooth. V přístroji se prohání operační systém Android 4.1 Jelly Bean. O dostatek energie se stará akumulátor nesoucí 4200 mAh.

Uvidíme tedy, jak bude tento Číňan vypadat, zdali zapluje pod hladinu, která je plná na chlup stejných zařízení, či se nám vskutku zaryje do pamětí. Na trh by měl přijít za cenu 250 dolarů, což je více než přijatelná suma za takovou výbavu, nemyslíte?

 

2 komentáře: „SmartQ X7- čínský protivník Nexusu 7“

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *