Huawei Ascend Mate – 6" monstrum obestřené tajemstvím

V současné době mají uživatelé obrovské možnosti ve výběru velikosti smartphonů. Od těch nejmenších, jejichž displeje dosahují velikosti okolo  tří palců, až po ty nadměrné, které atakují hodnoty přesahující 5 palců. Takovým se u nás říká tabletofony (phablets). Těchto hybridů sice není zrovna nejvíce, ale přibývá jich. 

V tuto chvíli se na internetu objevují zvěsti o novém přístroji, který pochází z dílny čínského výrobce Huawei. Není to ale jen tak ledajaký mobil, nese jeden z největších displejů, které kdy smartphone nesl. Říká si Huawei Ascend Mate a měl by disponovat obřím 6,1palcovým Full HD displejem o velkorysém rozlišení 1920 na 1080 bodů. Samozřejmostí je nejnovější Android 4.1 Jelly Bean.

Co se výkonu týče, nabídne něco úplně nového. Jedná se o čtyřjádrový procesor, jenž pochází z dílny Huawei. Čip bude zbrusu nový, říká si K3V3 a nabídne takt 1,8 Ghz na jádro. Měl by nést jádro Cortex-A15. Napomáhat mu bude operační paměť RAM o dvou gigabajtech. Tuto nálož bude pohánět článek o 4000 mAh.

Ačkoliv se jedná doslova o monstrum, je zabaleno do vcelku přijatelného balení. V pase by měl Ascend Mate měřit 9 mm, což je velmi příznivá hodnota. O jeho ostatních rozměrech nemáme zrovna moc informací, myslíme ale, že jeho rozměry budou dost velké na to, aby se přístroj dal pohodlně ovládat jednou rukou.

Nyní se porozhlédneme po konkurentech, na které by tento gigant měl útočit. V první řadě se samozřejmě počítá se Samsungem Galaxy Note, který se nedávno dočkal své druhé verze, ten ale nenabídne displej tak obřích rozměrů. Dále je v seznamu ne zrovna profláklý LG Optimus Vu. Jeho druhá generace by se měla zanedlouho vydat do Evropy. Nakonec máme tu čest se zbrusu novým HTC J Butterfly.

S tímto přístrojem bychom se měli setkat na jaře příštího roku při příležitosti MWC 2013. Uvidíme tedy, zda se toto monstrum dostane na scénu, nebo z něj zbude jen mýtus. Jestli je ale Huawei Ascend Mate opravdu v přípravě, měli by se mít jeho potencionální konkurenti na pozoru.

zdroj: phonearena.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *