Sharp AQUOS Pad SHT21 – nový protivník Nexusu 7

Ačkoliv se s největší pravděpodobností budu opakovat, musím tuto frázi použít v úvodu znova. Současný trh je doslova přesycen smartphony. Tento trend dostihl i trh s tablety, a tak je čím dál náročnější si mezi nimi vybrat ten pravý. Dalším bojovníkem, který se vydává do války prodejnosti, je Sharp AQUOS Pad SHT21.

Produkty tohoto japonského výrobce známe převážně v podobě televizí, chladniček a dalších podobných spotřebičů. Sharp ale vplouvá i do světa smartphonů a tabletů, a tak máme tu čest s touto novinkou.

Jeho design sice není nijak extravagantní, ale přesto zaujme. Výrazný černý rám lemující sedmipalcový displej vypadá vkusně a elegantně, mohl by sice být o něco užší, ale nabízí tím určitou svéráznost, kterou zrovna moc tabletů nenabídne.

Jak jsem již výše zmínil, AQUOS Pad má sedmipalcový displej. Jeho hlavními rivaly jsou Nexus 7 a Samsung Galaxy Tab 2. Proti nim je ale vyzbrojen zajímavými parametry, které jsou vcelku unikátní.

Jeho displej používá technologii IGZO a nese rozlišení 1280 na 800 pixelů. To je v dnešní době standard. Tablet váží pouhých 280 gramů, a tak se dá velmi pohodlně přenášet třeba v zadní kapse kalhot. Co se výkonu týče, není sice žádný rekordman, poslouží ale téměř každému. Černý kůň Qualcommu Snapdragon S4 tepe v jeho útrobách a na každé ze svých dvou jader posílá 1,5 gigahertz. Napomáhá mu svižná 1gigabajtová paměť RAM. O celé toto stádo se stará akumulátor s dostačující kapacitou 3460 mAh.

Pro soubory uživatele čeká 16 gigabajtů doplnitelných o microSDHC karty. V neposlední řadě nesmíme opomenout konektivitu, kterou Sharp AQUOS nabízí. Můžeme se těšit na Bluetooth 4.0, Wi-Fi, MHL pro přenášení obrazu a zvuku pomocí microUSB a LTE. Zajímavou vlastností, kterou Sharp přináší, je stylus, který se dá používat pro různé úkony ve speciálních aplikacích stejně tak, jak to známe například ze Samsungu Galaxy Note 10.1.

Uvidíme, jak se bude tato novinka držet na trhu a jakých prodejních čísel se dočkáme. Vypadá ale zajímavě, a tak by se mělo jednat o oblíbený kousek.

zdroj: engadget.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *