Canabalt – utíkej a nezastavuj

Ve většině případů se vývojáři snaží přijít s revolučním nápadem. V dalším případě se pokouší do herní tématiky vnést trochu osvěty. Ovšem pak přijde old-schoolová záležitost Canabalt, která si na nic nehraje, nepřináší vůbec nic nového a přece si zasloužila obrovský obdiv. Canabalt je zkrátka jedna z nejzábavnějších her roku a jednoduchost ji v tom spíše napomáhá. Ve hře nejde o nic jiného, než o skákání. Ve své podstatě se jedná o arkádovou akci, kde se honíte za předem neurčeným cílem, skáčete přes překážky a k tomu vám hraje příznačná muzika. Ano, to je naprosto všechno, co od této hry můžete očekávat a přece se dostala v hlasování natolik vysoko. Herní koncept je ideální pro rychlé odreagování a to je možná klíč k úspěchu. Trh je doslova přesycen překombinovanými akčními hitovkami a občas to chce mít v rezervě hru, která vás vrátí pevně na zem.

Ovládání je velice snadné a nezahrnuje více, jak několik poklepů na obrazovku. Důležité je načasování a přesnost při odhadování výskoku. Canabalt je během na život a na smrt, možná je trochu škoda, že nám vývojáři neprozradili o něco více. Nikdo neví, před čím utíkáte, nebo jestli někoho nenaháníte. Zkrátka jen běžíte a snažíte se udělat, co možná nejvyšší skóre, které si můžete porovnat v online žebříčku. Z aktuálního hlediska jen těžko naleznete více vzrušující pařbu prosycenou neskonalým adrenalinem. Canabalt je na trhu již několik měsíců, ale stále je hojně zakupován ze všech zemí světa. Jde o tak jednoduchý koncept a přece natolik chytlavý. Určitě vás dostane i doprovodná hudba, která perfektně dokresluje celou atmosféru beznaděje a nepochopitelného útěku.

Hlavní hrdina připomíná finančníka z Wall street, který se snaží utéct před svým neodkladným osudem. Post -apokalyptická muzika, přeskoky přes domy, hejna holubů. To všechno naleznete pod taktovkou herní lahůdky nesoucí název Canabalt. I přesto, že jedinou věcí, kterou můžete ve hře dělat je skákání, tak jde o návykovější hru, než si možná myslíte. Pořizovací cena Canabaltu je stanovena na necelých 70kč, čímž spadá do kategorie levných titulů.

Běh je v tomto případě automaticky nastaven a vaším jediným úkolem je přesný odhad výskoku. Dokonce zde nenaleznete žádné zdvojené výskoky či obdobné speciální funkce. Jakmile narazíte do jakékoliv překážky, či si špatně naplánujete výskok a spadnete do bezedné propasti mezi domy, vaše hra pochopitelně končí. Pokud se vám podaří úspěšně vyhýbat všem překážkám, budete soustavně nabírat rychlost, která vám umožní doskočit dále, ale zase se špatně odhaduje výskok. V případě, že se stanete opravdu rychlými, zbrzděte se nárazem do bezpečné překážky v podobě lepenkové krabice, nebo kancelářské židle. Nezbývá nic jiného, než vám popřát příjemnou zábavu.

[app]fishnoodle.canabalt&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImZpc2hub29kbGUuY2FuYWJhbHQiXQ..[/app]

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *