Motorola Photon Q – QWERTY pro náročné

Motorola je jedním z mála výrobců, kteří i v dnešní době nezanevřeli nad modely s QWERTY klávesnicemi. Novinka s označením Photon Q nabídne kromě výsuvné hardwarové klávesnice a nejnovějšího Androidu také velký qHD displej, rychlá data LTE, svižný procesor nebo 8 mpx fotoaparát se záznamem FullHD videa.

Motorola Photon Q je telefon se zajímavým designem, na kterém zaujmou zejména zkosené rohy a pak také výsuvná část ukrývající QWERTY klávesnici. Ta mimochodem vypadá velmi dobře a díky svému praktickému rozložení by měla poskytnout i pohodlné psaní. Jako velkou výhodu vidím zejména přítomnost směrových šipek i horní řady tlačítek pro přímé zadávání číslic. Daní za přítomnost pohodlné klávesnice jsou mírně větší rozměry 126,4 x 66 x 13,7 mm a zejména hmotnost 170 g.

Operačním systémem bude z počátku Android 4.0.0 Ice Cream Sandwich, který by měl být časem nahrazen novějším Androidem 4.1 Jelly Bean. O svižný chod systému a všech aplikací se postará dvoujádrový procesor Snapdragon S4 taktovaný na 1,5 GHz doplněný o 1 GB RAM. Pro uživatele je k dispozici 8 GB paměti s možností jejího rozšíření paměťovými kartami.

Displej telefonu se může pochlubit úhlopříčkou 4,3 palců a rozlišením 540 x 960 bodů, co se technologie týče, by se mělo jednat o běžné LCD. Telefon se může pochlubit také dvojicí fotoaparátů. První se nachází klasicky na zadní straně a nabídne rozlišení 8 megapixelů (automatické ostření, LED blesk, záznam Full HD videa), druhý se nachází nad displejem a má rozlišení HD.

Zájemce o rychlá data jistě potěší zmínka o podpoře datových přenosů LTE, které je možné suplovat také připojením k Wi-Fi síti. Mezi další možnosti komunikace pak patří Bluetooth 4.0 nebo NFC. Samozřejmostí je také GPS. Napájení tohoto strojku bude zajišťovat napevno umístěný Li-Ion akumulátor o solidní kapacitě 1785 mAh.

Další informace o tomto zajímavém telefonu je možné získat na webových stránkách výrobce.

 

 

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *