HTC Desire HD nedostane Ice Cream Sandwich-HTC nesmyslně argumentuje

Většinou informace podobného rázu jen přelétnu pohledem, nebo se jim v horším případě vyhnu. Jedná se o informace, jež se týkají aktualizace softwaru. Věčně vznikají dohady, zda ten či onen výrobce dosadí do některého ze svých modelů nový Android či nikoliv. Myslím, že tato informace je jen pro absolutní geeky a nimrali mobilního světa, či majitele daných telefonů, kteří lačně hltají každou inovaci. V tuto chvíli mě ale jedna tato informace doslova praštila do nosu.

Hned na několika webech se dohadovalo o tom, proč HTC Desire HD nedostane Android 4.0 Ice Cream Sandwich, když je považován za stěžejní a téměř vlajkový model. Nejdříve jsem to jako obvykle přecházel, ale potom co jsem viděl zmínku o této skutečnosti hned v několika zdrojích, nedalo mi to a začetl jsem se do problematiky neuvolněného updatu softwaru.

A co jiného čekat od HTC než výmluvu, která se myslím nesluší výrobce jeho formátu. Například u LG jsme si už zvykli, že update odloží a jako argument uvedou pouze špatnou optimalizaci pro daný model, nebo pokud se s aktualizací nehodlají dále párat, řeknou natvrdo, že se zaměřují na nové modely a nechtějí ohrožovat jejich prodeje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V poslední době mi přijde, že si HTC hraje na firmu, kterou není. Ačkoliv má prestiž, v mnoha tvrzeních trochu přehání. Takovým tvrzením je i toto. Na Tchajwanu říkají, že aktualizaci neuskuteční, protože zbytečně narušuje stávající nastavení, může dojít ke ztrátě dat a přepsání celého systému. Ano, tak vypadá každá aktualizace u každého výrobce, tak co je to tedy za argument? Dále tvrdí, že když narazili na toto úskalí, tak se pokusili zmenšit objem balíku s aktualizací, ten ale prý není dostatečně dobrý pro zhýčkané uživatele HTC, kteří jsou zvyklí na komfort používání a tato „osekaná“ verze by přinesla zbytečné komplikace.

Přitom by stačilo, aby si uživatelé zálohovali svá data do počítače a žádný problém by v tom nebyl. Z tohoto vysvětlení vyznívá, že jsou uživatelé HTC líní či nešikovní a to o sobě výrobce v podstatě říká sám. Mám z toho pocit, že HTC ve výrocích trošku „Applovatí“, a tak získává tvář nabubřelého staříka.

 

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *