Huawei MediaPad 7 Lite – další pokus o levný tablet aneb mají se Kindle Fire a Google Nexus 7 čeho obávat?

Levných, avšak značkových tabletů, na trhu postupně přibývá. Po drahých modelech typu Asus Transformer nebo Samsung Galaxy  Tab se na trh postupně dostávají menší a levnější, avšak stále velmi dobře použitelné tablety cílené spíše na běžné lidi. Co uživatelům nabídne sedmipalcový model od společnosti Huawei, který se již brzy začne prodávat?

Již z názvu je patrné, že se jedná o tablet s úhlopříčkou obrazovky 7 palců. Tato úhlopříčka je na pomezí mezi „velkými“ tablety a chytrými telefony, jejichž úhlopříčka často atakuje pět palců, a řadu uživatelů ji považuje za ideální z důvodu zachování výhodného poměru mezi velikostí pracovní plochy a mobilitou přístroje.

I přes slibovanou nízkou cenu zaujme Huawei MediaPad 7 Lite svým zpracováním. Výrobce se totiž rozhodl použít jednolité (či chcete-li unibody) tělo vyrobené z hliníku. Vše tedy nasvědčuje tomu, že konstrukční zpracování tohoto 370 g těžkého zařízení by mělo být bezchybné. Hodnotit design dnešních tabletů je poměrně složité, navzájem jsou si totiž dost podobné, takže jeho hodnocení bych nechal na osobních preferencích jednotlivých čtenářů.

Velikost zařízení je ponejvíce ovlivněna displejem. Již jsem zmiňoval, že jeho úhlopříčka činí sedm palců, nyní si však jeho specifikaci doplňme. Rozlišení obrazovky činí 1024 x 600 bodů, což je nižší hodnota, než u některých dražších telefonů, na druhou stranu se jedná vzhledem k plánované nízké ceně o použitelný kompromis. Na druhou stranu je ale pravda, že někteří konkurenci na této úhlopříčce pracují s rozlišením 1280 x 800 bodů. Díky zobrazovací technologii IPS by měl být displej dobře čitelný i na slunci.

 Uvnitř přístroje se schovává procesor Cortex A8 s jedním jádrem taktovaným na frekvenci 1,2 GHz. Dále má tablet k dispozici 1 GB RAM a 8 GB ROM, kterou je možné rozšířit paměťovými kartami microSD až o dalších 32 GB. Vzhledem k ceně a použití operačního systému Android 4.0 Ice Cream Sandwich se jedná o dostatečné parametry s tím, že výrobce dokonce slibuje i přehrávání FullHD videa.

Poměrně neobvyklou záležitostí je u levných tabletů integrovaný 3G modul, který by měl navíc kromě rychlých datových přenosů umožnit také telefonování a zasílání SMS, což je vytoužená vlastnost řady uživatelů. Mezi další komunikační možnosti patří samozřejmě Wi-Fi a Bluetooth. Baterie Li-Pol s kapacitou 4100 mAh by pak mohla vystačit zhruba na šest až sedm hodin provozu v závislosti na činnosti, kterou budete na tabletu provádět.

Huawei MediaPad 7 Lite je možné označit za zajímavé zařízení, mezi jehož největší výhody by mělo patřit kvalitní zpracování a vestavěný 3G modul s možností telefonování. O úspěchu tak zřejmě rozhodně až cena, která prozatím není známa.

Další informace o zařízení je možné získat na webových stránkách výrobce.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *