Zopakuje Samsung Galaxy Ace 2 úspěch svého předchůdce?

Když se loni začal prodávat původní Galaxy Ace, získal si díky své rozumně nastavené cenové politice a zajímavé výbavě poměrně velké množství spokojených zákazníků. Nyní se na trh dostává jeho nástupce, který na to jde podobně, jen výbavu vylepšil v duchu moderních trendů, zvětšil displej, přidal NFC a několik dalších novinek.

Samsung Galaxy Ace 2, který se začíná v současné době prodávat za cenu kolem 7000 Kč, by se dal označit za klasický „dotykáč“ střední třídy. Designem neurazí, ale pravděpodobně nenadchne, a v tomto duchu se v podstatě nesou i další vlastnosti tohoto přístroje. Oproti předchozímu modelu se mírně zvětšil displej, který narostl na úhlopříčku 3,8 palců, na které nabídne rozlišení 800 x 480 bodů. Celkové rozměry přístroje zůstávají na sympatických hodnotách 118,3 x 62,3 x 10,5 mm. Hmotnost činí 118,5 g.

Do prodeje telefon vstupuje se systémem Android 2.3. Zdali se telefon dočká aktualizace na Ice Cream Sandwich není vůbec jisté. Na druhou stranu by tak měl být systém i uživatelské rozhraní TouchWiz 4.0 špičkově odladěný. Telefon využívá poměrně nezvykle dimenzovaný procesor, který má dvě jádra taktovaná na 800 MHz. Operační paměti má přístroj k dispozici 768 MB. V kombinaci s rozlišením displeje by tak mělo být možné spouštět veškeré náročnější aplikace, na druhou stranu nejmodernější 3D hry či přehrávání videa ve FullHD již budou nad hranicí schopností tohoto zařízení. Pro uživatelská data je k dispozici vnitřní paměť o kapacitě 4 GB (uživateli zůstanou zhruba 2 GB), připraven je ale i slot pro její rozšíření paměťovými kartami microSDHC.

Standardní výbavu operačního systému Android Samsung doplňuje o svůj katalog Samsung Apps a několik dalších programů, mezi které patří zejména několik tzv. hubů (Social Hub pro práci se sociálními sítěmi, Music Hub pro práci s hudbou a Game Hub pro hraní her) nebo ChatOn pro chatování s přáteli.

Na zadní straně telefonu má své neodmyslitelné místo digitální fotoaparát, v tomto případě s 5mpx snímačem, automatickým ostřením a LED bleskem. Nad displejem mu sekunduje druhý fotoaparát s rozlišením VGA.

Telefon je samozřejmě možné používat v sítích třetí generace, se kterými je spjata podpora rychlých datových přenosů HSPA. Pro doplnění uveďme, že telefon používá SIM kartu formátu micro. Další možností, jak se dostat k internetu, je připojení Wi-Fi. Nechybí ale ani technologie Bluetooth a stále častější NFC (zde pozor, na trh se zřejmě dostanou dvě verze telefonu – jedna s podporou této technologie, druhá bez ní). Standardem je také podpora satelitního navigačního systému GPS, poměrně vzácná je ale také současná podpora konkurenčního standardu Glonass. Pro připojení k počítači je připraveno rozhraní USB micro, pro sluchátka pak standardní 3,5 mm jack.

Napájení telefonu zajišťuje Li-Ion akumulátor s kapacitou 1500 mAh s výdrží až 980 minut hovoru nebo 670 hodin v pohotovostním režimu.

Samsung Galaxy Ace 2 je rozhodně povedený telefon, který má šanci napodobit úspěchy svého předchůdce. Na druhou stranu to ale ani nebude mít jednoduché, protože konkurence mezi stejně drahými telefony je dnes poměrně značná, navíc mohou konkurovat i telefony nižší třídy, které leckdy nabídnou podobně zajímavou výbavu, která může řadě uživatelů zcela postačovat.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *