Otestujte si své znalosti v aplikaci Sportovní kvíz (recenze)

Sportovní kvíz je zajímavá česká aplikace, která hravou a zábavnou metodou otestuje vaše znalosti týkající se sportu. V současné verzi je možné hrát hru pro jednoho i více hráčů a své výsledky posléze odeslat do internetového žebříčku, kde si je můžete porovnat s ostatními. Pokud se zajímáte o sport, stojí program rozhodně za vyzkoušení.

Aplikace Sportovní kvíz pochází z dílny českých autorů, čemuž naštěstí odpovídá i zaměření otázek, které se týkají zejména českého sportu a českých sportovců. Většina otázek se samozřejmě týká nejpopulárnějších sportů, tedy fotbalu a hokeje, na druhou stranu se ale neomezují pouze na ně, ale zabíhají také k tenisu, florbalu, atletice i dalším sportům. Na chuť si zde tedy přijde každý.

Sportovní kvíz - menu
Hlavní nabídka
Sportovní kvíz - rychlá hra
Rychlá hra - úvod

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uživatelské prostředí i ovládání aplikace je jednoduché a graficky poměrně zdařilé. Základem aplikace je tzv. Rychlá hra. Ta se skládá z mixu 15ti otázek různých obtížností (na základě kterých jsou také bodovány jednotlivé odpovědi) s časovým intervalem 45 vteřin. Jednotlivé otázky se zobrazují postupně, uživatel má vždy k dispozici čtyři možné odpovědi, ze kterých si musí jednu vybrat. Ihned po té se dozví, zdali odpověděl správně. Výsledné skóre, které je možné sledovat i v průběhu hry, lze na konci odeslat na server a porovnat s ostatními hráči.

Správná odpověď
Špatná odpověď

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Druhou možností je tzv. Vlastní hra. V současné době je zde nabídnuta pouze hra pro dva hráče bez možnosti výběru témat. V plné verzi aplikace, kterou autoři plánují vydat později, bude možné hrát i mezi více hráči a navíc bude možné nastavovat i počet otázek, časový limit, obtížnost otázek i okruhy, ze kterých budou otázky vybírány. Postupem času bude také rozšiřována databáze otázek, která v současné době čítá 100 „kousků.“

Pořadí hráčů
Nastavení vlastní hry

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sportovní kvíz je jednoduchá a graficky střízlivá aplikace, což však rozhodně není na škodu. Naopak to výrazně zvyšuje hratelnost, kdy se nemusíte starat o žádné zbytečnosti, a rovnou se můžete pustit do testování svých znalostí. Osobně vkládám velké naděje zejména do vlastní hry, kterou si bude moci každý nastavit podle svých vlastních požadavků a zaměřit se na své oblíbené sporty. Podstatné také bude, jak rychle a kvalitně se autorům podaří naplnit databázi otázek, kterou lze označit za stěžejní součást kvízu. V současné době má ale Sportovní kvíz dobře našlápnuto, a pokud se o sport zajímáte, rozhodně by se vám mohl zalíbit.

Aplikace je v současné době k dispozici jako demoverze, kterou si můžete stáhnout z Google Play.

[qr]https://play.google.com/store/apps/details?id=com.emsoftworks.sportovniKviz&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5lbXNvZnR3b3Jrcy5zcG9ydG92bmlLdml6Il0.[/qr]

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *