Thomas Was Alone – hra, která se pokouší prorazit již po druhé

Není tomu tak dávno, kdy netradiční indie hra Thomas was Alone vstoupila na scénu obchodního portálu Google Play. Zasvěcení hráči však moc dobře vědí, že nejde o žádnou převratnou novinku, nýbrž druhý pokus herního studia Bossa Studios LTD. Před několika lety se tento počin představil v celé své kráse ve flash verzi, ovšem o žádný kasovní trhák se nejednalo a takřka nikde o této hře nebyla jediná zmínka. Vývojáři jsou o nedoceněném potenciálu doslova přesvědčeni a nechtějí se svého titulu jen tak vzdát.

Právě z těchto důvodů se po několika letech vracejí za své stoly a celou hru se pokusili vylepšit tak, aby mnohem lépe zapadla do dnešní doby a splnila nároky dnešních hráčů. O tom, jestli se jim to nakonec povedlo, se vám pokusíme říci v tomto článku.

Screenshot_2014-10-07-21-12-011

Hned na začátku musíme podotknout, že hra oplývá velmi podařeným soundtrackem. Jak pak by ne, když se na něm podílel mladý britský hudebník David Housden a vdechl tak Thomasovi nezaměnitelnou atmosféru. Tento krok musíme vývojářům pochválit, jelikož se postarali o jedinečný hudební doprovod, který nemá na indie scéně obdoby. Otázkou však zůstává, jestli nám hra Thomas Was Alone dokáže poskytnout stejné nadšení i co se týče hratelnosti a herního zpracování.

Hra neoplývá tuctovou grafikou, která by jednoduše neurazila, jako hráč se musíte připravit na minimalistické grafické zpracování, netradiční vizualizaci a celkově smíšené pocity. Na druhou stranu čím více retro, tím více popularity hry získávají, určitě tomu nebude ani v tomto případě jinak. Hra má na svůj styl podání slušně zpracované stíny i podání barev, z tohoto pohledu se jí nedá takřka nic vytknout.

Zaměřme se tedy na ovládání a pokusme se odhalit některé z nedostatků zde. Hra nabízí celkem dva typy ovladačů a oba dva se stávají nesmazatelným otiskem neprofesionality. První z ovladačů je velmi drobný, takže se manipulace s ním dá přirovnat ke zběsilé chirurgické práci. V momentech, kdy je zapotřebí přesnost, se zkrátka dočkáte jen zbytečných přehmatů a omylů. Pokud se domníváte, že vás druhý z ovladačů zachrání, rychle na to zapomeňte, je totiž ještě mnohem horší, ale vyzkoušejte si sami.

Ono by se to nakonec dalo spolknout i bez zapití, ovšem při ceně 139 korun, za kterou se hra prodává, jde o nestravitelné sousto a my zkrátka nemůžeme jinak, než vztyčit varovný prst. Jinak jde o celkem zdařilé a na poli indie her originální dílo a byla by škoda, kdyby jen trochu pomatené ovládání odsunulo tento počin na druhou kolej.

[appbox googleplay com.bossastudios.twadroid]

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *