Pátým největším výrobcem smartphonů na světe se stává Xiaomi

Analytická společnost se pravidelně podepisuje pod zajímavé statistiky týkající se úspěšnosti jednotlivých společností a smartphonů v oblasti operačního systému Android. Díky tomu se my smrtelníci můžeme podívat pod pokličku chutného guláše obsahujícího výsledky nejlepších výrobců smartphonů světa i jednotlivých zařízení.

Tato analytická společnost není však jedinou, byť je v těchto kruzích asi nejznámější. Pojďme se však tentokrát podívat na výsledky odlišné společnosti vystupující pod názvem Strategy Analitycs (SA). Ve své podstatě jde o naprosto stejnou oblast sledování, jen s malým rozdílem ve výsledcích. První čtyři pozice v TOP 5 zůstávají neměnné. Na prvním místě se neumístil nikdo jiný než Samsung, na jehož paty dotírá Apple. Třetí příčku obsadila čínská společnost Huawei a čtvrtou Lenovo.

Dodávky-smartfónov-na-trh-Strategy-Analytics-2.-kv.-2014

Páté místo je sporné, analýza společnosti IDC ukazuje na LG, ovšem SA je přesvědčená, že toto místo náleží čínské společnosti Xiaomi. Podle všeho se ve druhém kvartálu zasloužila o úctyhodnou dodávku 26 miliónů zařízení. To je v přepočtu 5,1% podíl všech celosvětově expandovaných zařízení. Právě tento výpočet společnost Xiaomi vyhoupl na pátou příčku těsně za čtvrté Lenovo, které má 5,4% podíl.

Společnost Xiaomi je v našich končinách celkem neznámým výrobcem, jelikož se specializuje na čínský trh. V posledních měsících se začala infiltrovat i do dalších zemích a je tedy jen otázkou času, kdy svými výrobky obohatí i trh celosvětový. Prozatím proniká na asijské trhy do Malajsie a Filipín.

Zákazníci si produkty společnosti Xiaomi oblíbili především při pohledu na poměr cena /výkon. Ať už jsou analytické výsledky IDC nebo SA jakékoliv, je patrné, že společnost Xiaomi se pozvolna připravuje dobýt svět.

Zdroj: androidcentral.comblog.strategyanalytics.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *