HTC se konečně dostala do plusu díky modelu One M8

Taiwanská společnost se už delší dobu trápí. Její ekonomická stránka se v plusové hodnotě neobjevila celou řadu měsíců. Vždy se i přes velká očekávání tamních výrobců stala jen pátým kolem u vozu. Z nejnovější analýzy je však patrný obrat k lepšímu. Když společnost představila model One M8, nikdo nevěřil, že by právě tohle měl být ten zlom.

Předchozí typ One M7 žádné velké tržby nepřinesl. Nejdříve se objevily problémy s dodáním součástek a následně se posunul vstup na trh. Díky tomu tržby rapidně klesly. HTC se z těchto chyb ponaučila a představila nový model HTC One M8. Téměř dokonalý smartphone, který společnosti měl přinést zisk. Svůj slib dodržel.

DSC01485

V těchto dnech společnost zveřejnila svůj finanční obrat vázaný s prodejem smartphonu One M8 za druhý kvartál roku 2014. Výnos činí 92 milionů amerických dolarů při obratu 2,2 miliardy. Tato čísla jsou téměř shodná s čísly, která jsme mohli vidět při vyčíslení na konci minulého roku. HTC se tak dostala do pozitivních čísel a my jí to jen přejeme. Když tato čísla porovnáme s analýzou společnosti Samsung, jde o malou kapku v moři.

Před nedávnem se v kuloárech spekulovalo, jestli HTC velký konkurenční tlak ustojí. Po tomto vyčíslení určitě vývojáři naberou druhý dech. Na vavřínech neusínají a i přes velký úspěch v malé firmě nesázejí vše na jednu kartu. Před nedávnem od nich vyplula plastová verze vlajkové lodi HTC One M8 Ace, která svým vnitřkem s přehledem konkuruje ostatním vlajkovým lodím, cena je však výrazně nižší. To stále není vše a ihned v závěsu je k nalezení i zmenšenina v podobě HTC One Mini 2 a další smartphony ze střední třídy. Ke konci roku se mají na trhu objevit i inteligentní hodinky a tablet Volantis. Podle všeho HTC ještě neřekla své poslední slovo.

Zdroj: engadget 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *