Samsung Galaxy S5 mini představen – trošku dražší a menší Galaxy S III

Již jsme si zvykli, že výrobci dělají zmenšené verze svých vlajkových lodí. Již jsme si také zvykli, že tyto zmenšené verze jsou nejen zmenšené, ale také značně osekané. Také jsme si zvykli, že vůbec nejsou mini. Samsung nyní přestavil mini verzi modelu Galaxy S5.

Jedno se Samsungu upřít nedá, Galaxy S5 mini už není takový křáp, jaké výrobci nabízeli u svých loňských modelů. Ty totiž vůbec nebyly hodny nosit jméno po svém velkém bratrovi. Galaxy S5 mini nabízí slušný výkon za nižší cenu, než byste potřebovali na “dospělý” Galaxy S5.

Samsung Galaxy S5 mini nabídne 4.5-palcový displej s rozlišením 720 × 1280 pixelů (326 PPI), čtyřjádrový 1.4 GHz Snapdragon 400 procesor, 1.5 GB RAM, 16 GB vnitřního místa, 8-megapixelový zadní fotoaparát a 2.1-megapixelový přední fotoaparát. Těšit se můžete také na podporu microSD karet, AMOLED displej či baterku, kterou můžete svobodně vyměnit. Celé to poběží na Androidu 4.4.

Co se příliš neočekávalo, byla implementovaná odolnost proti prachu a vodě (IP 67), nezbytná čtečka otisku prstu a pulsní oxymetr. Tyto všechny vychytávky ovšem Galaxy S5 mini má a umí. Design je zachován podobný jako má původní Galaxy S5, pouze je to celé menší.

nexusae0_SM-G800H_GS5-mini_Black_1nexusae0_SM-G800H_GS5-mini_Black_2nexusae0_SM-G800H_GS5-mini_Black_10

Prodávat by se měl začít během tohoto měsíce v Rusku, odkud se bude šířit do zbytku světa někdy později. U nás by se měl objevit na přelomu července a srpna za cenu 11.999 korun (zdroj: Dotekomanie.cz).

Zmíněnou podobnost mezi Galaxy S5 mini a Galaxy S III zmínil Matěj Čičák na Google+ – všechny parametry najdete srovnané v komentářích.

Zdroj: Android Police, Dotekomanie, Google+

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *