Aplikace Fotoaparát od Google je nyní samostatně v Obchodě Play

Některé nativní aplikace od Google, které jsou v základu obsaženy v operačním systému, musely dlouho čekat, než na ně přišla řada s aktualizací, protože bylo potřeba vydat celou záplatu operačního systému, kde byla aktualizace zahrnuta. Google se proto v posledních měsících snaží postupně přidávat jednotlivé aplikace do Obchodu Play.

Začalo to kalendářem, který se dostal do Obchodu Play již v říjnu 2012 a pokračovalo například klávesnicí, která je již také volně dostupná ke stažení. Nyní se dočkal fotoaparát, a to rovnou s aktualizací, která kompletně překopává design aplikace a přidává pár zajímavých vychytávek.

Jednou z nich je Rozostření objektivu, což je softwarová variace na dvojici kamer v novém HTC One M8. Tento režim je vhodný pro dělání portrétů, případně focení blízkých objektů. Funguje to tak, že klasicky vyfotíte objekt a poté mírně pohnete telefonem vzhůru, přičemž focený objekt máte pořád ve středu. Následně dojde k propočítání a vytvoření fotky, ve které bude focený objekt krásně ostrý a pozadí krásně rozmazané. Můžete také dodatečně měnit intenzitu rozmazání a volit místo, které bude ostré.

Screenshot_2014-04-17-13-54-05Screenshot_2014-04-17-13-51-59

Další vychytávkou je možnost vytváření panoramat v rozlišení až 50 MP. Musíte jen změnit rozlišení panoramatických fotek na maximální.

U aplikace se také značně změnila grafika, která je teď více kulatá a méně Holo. Veškeré volby focení či nahrávání najdete po odsunutí panelu z levé strany displeje. K dispozici je klasický fotoaparát, sférické fotky, panoramata, rozostření objektivu a video. Najdete zde také možnost nastavení, kde toho příliš k nastavování není.

Co se týče možností fotoaparátu, je teď ještě skoupější než tomu bylo v poslední verzi. Nenajdete zde ani automatickou spoušť fotoaparátu, ale dokonce ani možnost nastavení vyvážení bílé. U fotoaparátu je nyní k dispozici pouze možnost HDR+ (pokud je k dispozici), zobrazení mřížky, změna blesku a změna fotoaparátu (přední za zadní a naopak). Korekce expozice je dostupná pouze po aktivaci přes pokročilé nastavení. Tím se aplikace stává dosti chudou na jakékoliv nastavení.

Aplikaci můžete jednoduše nainstalovat z Obchodu Play, čímž se přehraje původní verze.

[appbox googleplay com.google.android.GoogleCamera]

Zdroj: Obchod Play (Via: Android Police)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *