Samsung s QHD displejem – vylepšený Galaxy S5 nebo ne?

Populární benchmarkový program GFXBench odhalil zcela nové informace o modelu Samsung s označením G906S s QHD displejem a kvalitním čtyřjádrovým procesorem Snapdragon 805. Zpráva je ještě horká, teprve dva dny, co se poprvé objevila na celosvětové scéně. Netrvalo dlouho a benchmark začal vytahovat další specifikace a podrobnosti o novém Samsungu.

Podle nejnovějších informací se jedná o smartphone s 5.2 palcovým QHD displejem a procesorem Snapdragon 805 s taktem na 2.5 GHz. Model obsahuje 3 GB paměť RAM a grafiku typu Andreno 420. Pro všechny milovníky aplikací, her, videí a fotek máme dobrou zprávu, zařízení poskytuje celkem 32 GB úložiště a 16 MP zadní a 2 MP přední fotoaparát. Samsung poběží na operačním systému 4.4.2 Kitkat.

Samsung-SM-G906S-Spotted-in-GFXBench-with-Quad-HD-Screen-435597-2

Sice nejde o oficiální zprávu, ale označení G906S by mohlo poukazovat na určité vylepšení Galaxy S5 G900. V kuloárech android scény se už nějaký ten pátek objevují fámy, že se na trhu objeví i prémiová verze Galaxy S5, možná jsme svědky jeho zrodu. Plastové tělo Galaxy S5 není podle mnohých hodno vlajkové lodi, tudíž se očekává model s kovovým tělem.

Pokud zapátráte v paměti, před třemi týdny byl prezident společnosti Samsung J.K. Shin konfrontován s teoriemi o prémiovém zařízení. Negativním postojem dal jasně najevo, že na ničem podobném se v aktuální době nepracuje. V mobilním byznysu jsme ale už zvyklí na popírání a mlžení ze stran vysoko postavených funkcionářů, proto buďme ostražití.

Ať už je to jakkoliv, jedno je jisté. Společnost Samsung pracuje na výkonném zařízení, což je každopádně dobrá zpráva pro koncového uživatele.

Zdroj: gsmarena.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *