Brzy se začne prodávat LG G2 mini, nečekejte ale nějakou spojitost s LG G2

Nabídka zařízení, která vycházejí ze svých starších a výkonnějších sourozenců se opět o jeden kousek rozroste. LG G2 mini by měl být pro ty, kteří chtějí nový přístroj, ale nechtějí drahou vlajkovou loď, ale něco drobnějšího, přesto výkonného.
Začal s tím Samsung a jeho S3 mini, pokračovalo HTC se svým One mini a Sony se svojí Xperií Z1 Compact. LG přispěchalo s nabídkou menší odnože velkého bráchy, která ovšem nabízí naprosto jiné parametry než by menší zástupce vlajkové lodi měl mít.

Styl, jakým je s drobnějšími telefony výkonných modelů nakládáno je poněkud schizofrenický. Pokud přihodím k vlajkové lodi přízvisko mini, logickým uvažováním bych měl dospět k tomu, že dostanu (téměř) to samé, jen v menším měřítku. Opak je ale pravdou.

LG G2 mini nabídne 4.7″ displej oproti 5.2″ displeji u G2. Potud je to v pořádku, teď to ale začne být zajímavé. Rozlišení je přesně čtvrtinové. Takže nejenže nedostanete Full HD, nedočkáte se ani ‚obyčejného‘ HD (Ready). 540 × 960 px je ta hodnota, které se na displeji dočkáte. Už čtyři roky starý HTC Desire měl vyšší PPI. Ale pojďme dál. Procesor vám bude muset stačit čtyřjádrový Snapdragon 400 taktovaný na 1.2 GHz. Oproti Snapdragonu 800 na 2.26 GHz je to značný pokles. Paměť RAM se zastavila na 1 GB, oproti 2 GB v G2. Vnitřní paměť je pak dokonce na 8 GB, což je velmi šibeniční hodnota. Ovšem na druhou stranu, oproti G2 nabídne G2 mini možnost připojení microSD karet.

lg-g2-mini-1

Při pohledu na konektivitu musím konstatovat, že Wi-Fi zde bude pouze b/g/n, takže a i ac zde chybí. Rychlý internet zvládne G2 mini pouze do rychlosti 21 Mbps. Baterie nabídne kapacitu 2.440 mAh (oproti 3.000 mAh v G2) a bude vyměnitelná (G2 má baterii napevno). No a nakonec tu máme rozměry, které logicky menší být musí: 129.6 x 66.0 x 9.8 mm a váha 121 g (oproti 138.5 x 70.9 x 8.9 mm a 143 g). Telefon se začne prodávat už ze startu s Androidem 4.4.2 KitKat, bude obsahovat nadstavbu LG UX a bude umět probuzení pomocí dvojitého ťuknutí na displej – zde se asi nachází důvod, proč jde o verzi G2 mini a ne o zcela jiný název.

Jak to tak vypadá, LG G2 mini je naprosto jiný telefon, který si z původní G2, z níž by měl logicky alespoň trochu vycházet vzal opravdu jen ono probouzení ťukáním. V tomto případě jde o pouhopouhý pokus o vyšší prodejní čísla použitím známého jména.

LG-G2-mini

LG G2 mini se bude prodávat v několika provedeních (LTE, single/dual SIM) a ve čtyřech barvách. Konkrétně jde o Titan Black, Lunar White, červenou a zlatou. Prodej začne v dubnu na území bývalé Sovětské Republiky, tedy v Rusku, na Ukrajině a podobně. Brzy na to se prodej rozšíří do Evropy, Asie, Latinské Ameriky, Střední Východ a do Afriky. Jak to bude konkrétně s dostupností a hlavně dostupností u nás se dozvíme v nadcházejících týdnech.

Zdroj: LG (via Android and Me), GSM Arena

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *