iOS vs Android – která platforma je silnější?

Jen těžko bychom na poli operačních systémů našli výraznější rivaly. Na jedné straně zastánci iOS a na té druhé příznivci Androidu. Jako ring můžeme vnímat diskusní fóra  a na místo pěstí od profesionálních boxerů se zde střílí ostrými slovy. Někdy to vypadá, jako by proti sobě stály dva znepřátelené fankluby sportovních týmů. Každá ze stran má svojí pravdu a žádná se nepodvolí té druhé. Společnost dotMobi nedávno vyrukovala s velice zajímavým grafickým pohledem na vývoj této situace a odhaluje nadvládu operačních systémů v jednotlivých zemích.

Tzv. infografika si do hledáčku vzala více jak 100 zemí světa a díky internetovým přístupům vytvořila unikátní graf, který konečně přináší výsledky jako z prezidentských voleb.

Infografika-dotMobi-rozšírenie-Androidu-a-iOS-vo-svete-a

  • Černá barva – pod tímto označením hledejme nadvládu společnosti Apple.
  • Zelená barva – zde vládne operační systém Android.
  • Šedá barva – tyto státy nebyly zahrnuty do statistiky.

Výsledky nejsou nikterak překvapivé. V USA a v dalších vyspělejších státech jednoznačně dominují výrobky od Applu. Právě zde si totiž lidé mohou dovolit připlatit o něco více. Společnost Android kraluje zemím s nižší životní úrovní, jelikož nabízí mnohem příznivější ceny. Samozřejmě i zde nalezneme celou řadu výjimek, mezi které se řadí Švýcarsko, Rakousko nebo Finsko. Pokud se na výsledky podíváme z globálního měřítka, Android je jasným vítězem nad operačním systémem iOS. Prvenství potvrzuje v 67 zkoumaných zemích světa zatímco Apple jen v 34.

Zajímají vás i jiné platformy? Dokonce se najdou místa, kde je jejich výskyt celkem obdivuhodný. V Bangladéši se z 26% používá Nokia nebo Jižní Afrika kde se nachází BlackBerry s 39%.

Prozkoumejte si trh za pomocí přiloženého grafu a ihned zjistíte, jak si na tom v porovnání dvou hlavních operačních systémů stojí Česká republika.

Infografika-dotMobi-rozšírenie-Androidu-a-iOS-vo-svete-b

Zdroj: cultofandroid.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *