První telefon s Tegrou 4i bude francouzský Wiko Wax s cenou do €200

Francouzská společnost Wiko je u nás neznámá, ale možná se to změní, když se o ní začne mluvit ve spojení s firmou NVIDIA. Model Wax, představený na letošním MWC, je celkem zajímavý telefon střední až vyšší střední třídy, jehož hlavním lákadlem bude určitě cena.

wiko wax web

Čipset Tegra 4i od NVIDIA byl představen v únoru loňského roku a jedná se o mírně omezenějšího brášku původního Tegra 4 čipsetu. Oproti Tegra 4 má jádro Cortex-A9 místo Cortex-A15 a GPU nabízí ‚pouze‘ 60 jader namísto 72 v Tegra 4. Ve Wiko WAX je čtyřjádrová Tegra 4i taktovaná na 1.7 GHz plus nabízí jedno šetrné jádro pro nenáročné aplikace. Budoucí vlastníci se dále mohou těšit na 4.7″ HD IPS displej s rozlišením 1280 × 720 px, ochranu pomocí skla Corning Gorilla Glass 2, 1 GB RAM, 4 GB vnitřního místa s možností rozšíření pomocí microSD karet až o 32 GB, podporu LTE, 8 MP fotoaparát na zádech a 5 MP na přední straně telefonu a nakonec Android ve verzi 4.3 Jelly Bean.

Dostupný by Wiko Wax měl být během příštího měsíce a to minimálně v Itálii, ale pravděpodobně také v Německu a Francii. Cena by se neměla vyšplhat nad €200, což pro nás znamená hodnotu kolem 5.500 korun.

Zdroj: GSM Arena, cellulari.it, Wikipedia

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *