Hry z archivu, díl 12. – Modern Combat: Sandstorm

Zaměřme se pro tentokrát na vynikající společnost Gameloft, která každým rokem zásobuje trh hned několika herními skvosty. Ne jinak tomu bylo i před pěti lety, kdy se poprvé nadechl Modern Combat: Sandstorm. Dnes jde sice o veterána na jehož základech vyrostly další tři neméně kvalitní tituly, ale proč si tehdejší slávu této střílečky nepřipomenout?

Herní příběh

Hlavní hrdina akčního titulu je praporčík Mike Warrens. Po dlouhé odmlce, z důvodu vážného zranění, se opětovně vrací do aktivní služby. Tentokrát do války proti terorismu na Středním východě. Zde se sejde se svými kolegy Dozerem, Ryane, Foxem a kapitánem Jonesem. Tím se odstartuje drsný kolotoč plný zvratů, přestřelek a snahy nalézt vůdce teroristické buňky. Úkol zdánlivě lehký se strhne v krvelačnou řež.

Drouin

Co nám Modern Combat: Sandstorm nabídne

Především přímočarou akci bez zbytečných zákysů a přemýšlením o dalších krocích. Patříte do týmu elitních vojáků s jasným úkolem, vyhledat a zničit všechny teroristy. Hra nabízí celkem 10 misí v různorodém prostředí s odlišnými úkoly. Čeká vás například kanalizační systém, hotel, nemocnice, radio základna, loděnice. Ve hře jste doprovázeni svými kolegy z jednotky a v mnohých případech vás mohou i slušně podpořit. Nečekejme zde precizní umělou inteligenci, ale dle mého názoru zde není ani zapotřebí.

Ovládání hry

Pohyb je řízen virtuálním joystickem umístěným na displeji. K míření na cíl vám postačí pouhý dotek na dané místo. Praporčík je vybaven několika granáty a v případě potřeby je ochoten padnout na kolena a přikrčit se za zdí. Na dotykovém displeji máte k dispozici i pokyn k výměně zbraně. Pokud se vám rozložení nezamlouvá, jednoduše si ho změňte v hlavním Menu. Hra je od roku 2010 zpřístupněna i v Online multiplayerové verzi.

Modern_Combat_Sandstorm_Shootgun

Zbraně a grafické zpracování

K dispozici získáte odstřelovací pušku, dvě útočné pušky, brokovnici nebo dokonce RPG s mohutným výbuchem. Zbraně hledejte v budovách v uzavřených bednách nebo podél cest. Samozřejmě, že nechybí ani oblíbená AK-47, M870 nebo M16A3. Na tamější dobu šlo o chvályhodné grafické zpracování, díky němuž získala hra i kladný ohlas od samotných hráčů. Pokud se v paměti vrátíme o pět let dozadu, musíme řící, že 3D grafika a detailní textury byly působivé.

http://www.gameloft.com/search/?platform=iphone&keyword=Modern+Combat%3A+Sandstorm

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *