InkPhone – čtěte, volejte, zkrátka si užívejte

Ten, kdo pečlivě sledoval elektronický veletrh CeBIT, nebude překvapen zajímavým zařízením na čtení knih s označením Onyx MIDIA InkPhone. Pro ty z vás, kteří se nechají rádi informovat, máme skvělou zprávu, že jde o inteligentní čtečku knih používající 4.3palcový E Ink displej s doprovodnou funkcí volání. Vnitřní pochody obstarává průměrně výkonný procesor Rockchip. Kapacita paměti je stanovena na 4 GB. Pokud by vás zajímal fotoaparát, nehledejte ho.

InkPhone není klasickým modelem s klasickými funkcemi, přece jen jde o online čtení oblíbených textů, článků a knih. Právě z tohoto důvodu zde nalezneme i ořezanou verzi operačního systému Android Gingerbread, ovšem není se čemu divit. Gingerbread je přímo uzpůsobený pro elektronické čtečky knih s možností si zavolat.

Pro všechny milovníky aplikací uložených na Google Play máme špatnou zprávu. Z důvodu nízké obnovovací frekvence displeje by stažené aplikace nefungovaly. Dobrá, zanechme pesimismu a pohleďme na tento přístroj skrze růžovější odstín. Při výčtu pozitiv si nelze nepovšimnout nadupané zabudované 1800mAh baterie s velkou výdrží.

onyx-e-ink-phone

Výrobci InkPhonu deklarují, že zařízení  vydrží cca 2 týdny bez nutnosti připojení k síti. Tento aspekt v mnohém předčí ostatní nabízené smartphony, jelikož výdrž je parametr, na který zákazníci slyší. Dokonce ho staví před kvalitu fotoaparátu nebo výkon procesoru.

Na veletrhu CeBIT byl představen prototyp. Ostrý prodej by měl být spuštěn v Německu a Polsku někdy v průběhu dubna. Předpokládaná cena se pohybuje kolem 3500 – 4000 Kč.

Zdroj: engadget

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *