Lenovo A10: 10,1" notebook s Androidem za pár korun

S operačním systémem Android se povětšinou setkáváme v mobilech a tabletech. Čas od času se však tento systém dostane i do zařízeních, jako jsou notebooky. Toto pravidlo potvrzuje i nové Lenovo A10. 

Jedná se o 10,1 palcový notebook disponující HD rozlišením. Jeho bijícím srdcem se stal procesor Rockchip, který tepe v taktu 1,6 GHz. Procesoru sekunduje operační paměť RAM velikosti 2 GB.

Interní kapacita tohoto krasavce činí 32 GB, což na notebook není nikterak závratná kapacita, musíme však neustále přihlížet ke skutečnosti, že se jedná o přístroj s mobilním systémem Android.

V Lenovu A10 najdeme Android ve verzi 4.2 Jelly Bean. Dále zde nalezneme 0,3 Mpx kamerku, která je jediným snímačem na celém přístroji.

Lenovo-IdeaPad-A10-1

Lenovo A10 má otočný monitor, a tak se dá poměrně pohodlně používat i jako tablet. Výrobce deklaruje životnost baterie 9 hodin při neustálém přehrávání videa, a tak bychom se mohli setkat s poměrně dobrými výkony, co se výdrže týká.

Tento přístroj ponese cenu okolo 249 dolarů, což v přepočtu činí zhruba pět tisíc korun, což je za takto vybavený notebooko-tablet velmi zajímavá částka. Otázkou však zůstává, zda bude tento přístroj dostupný i u nás a zda si udrží takto příznivou cenu.

Zdroj: AndroidAuthoroity.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *