Google odhalil své finanční výsledky za 3Q

Společnost Google před několika hodinami uveřejnila své finanční výsledky pro třetí kvartál v roce 2013. Dokonce se netají tím, že jde o výsledky nad očekávání dobré, jde o meziroční nárůst o celých 12 %, tj. částka kolem 15 miliard dolarů. V takový zisk se za žádných okolností nedoufalo, proto ve společnosti Google panuje obrovská radost, že je jejich značka natolik populární. Pokud se budeme bavit o čistém zisku, přijdeme na sumu 2,97 miliard amerických dolarů, přičemž hodnota jedné akcie se nyní pohybuje na 10,74 $.

Z analytického hlediska se očekávala hodnota jedné akcie na 10,35 $ a příjem ve výši 14,8 miliard dolarů. Google se k těmto výsledkům staví jako ke kompenzaci za nepříliš dobré období druhého kvartálu, kde byl zisk naopak pod očekáváním.

Google sign

Generované zisky jsou prý díky silné reklamní kampani. Dostalo se nám i porovnání prokliků v tomto roce s tím minulým. Míra reklamního prokliku vzrostla o 26 %. Nejhůře dopadla opět Motorola, které se zisky ztenčily z 1,78 na 1,18 miliard dolarů.

 

Zdroj: Google

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *