Referenční tablet Nvidia Tegra Note přijde již v říjnu

O referenčním tabletu Nvidie jsme již párkrát slyšeli. Nyní však přichází nové informace, které opět hází poněkud reálnější světlo na takové zvěsti. Měl by se nazývat Tegra Note. Tento přístroj bude údajně samozřejmě vyroben jiným výrobcem, bohužel nám prozatím není známo kterým. Jedná se o sedmi-palcový kousek s IPS panelem o rozlišení 1280 x 800 pixelů. Hlavní práci však Nvidia samozřejmě odvede v nitru tabletu, konkrétně se bavíme o procesoru, kterým by měla být Tegra 4 se čtyřmi jádry založenými na architektuře Cortex-A15. O grafickou stránku věci se pak postará čip se 72 jádry GeForce GPU postavený na architektuře Chimera.

tegra-note-2-1379489741

Na přední straně se setkáme s VGA kamerkou připravenou na video-hovory. To je vše, s čím do základu Nvidia přijde. Další výbava je na výrobci. Zahrnuje 5 Mpx fotoaparát, slot na microSD karty či microHDMI port. Zvláštností tohoto tabletu je stylus, který bude možné použít hned v několika aplikacích.

Na tento kousek se údajně můžeme těšit již v říjnu, který by na novinky neměl být nikterak skoupý. Počkejme si tedy, jakou politiku nakonec zvolí a s jakými výrobci dotáhne tento kousek do finále. Každopádně by jeho cena neměla přesáhnout 199 dolarů, což je více než příznivá zpráva.

Zdroj: engadget.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *