Samsung je jako opice – chce taky smartphone s 64bitovým procesorem

Pro nikoho z těch, kdo se zajímá o nejnovější hity posledních dnů na Android scéně, určitě není novinkou nejnovější smartphone iPhone 5S od Apple. Právě tento model disponuje 64bitovým procesorem. Netrvalo dlouho a v kuloárech se začalo šuškat, že by tento krok od společnosti Apple neměl zůstat bez povšimnutí, a na trh se derou další výrobci, kteří nechtějí zahálet. O krok pozadu určitě nezůstane ani největší jihokorejský gigant Samsung, který si na pomyslné prvenství a celosvětovou technologickou nadvládu zvykl. Samsung před několika dny informoval, že právě jejich další smartphony budou rovněž obsahovat 64bitový procesor.

Otázkou však zůstává, jestli je to opravdu důležité a jestli 64bitové zpracování údajů není zbytečné. Pokud si myslíte, že se tento nový fenomén zásadním vlivem odrazí na výkonu přístroje, tak můžete zůstat v klidu. Právě tato oblast zůstane takřka beze změn. Hlavní výhoda se tedy skrývá v možnosti práce s pamětí RAM až do kapacity větší než 4 GB. Nutno však podotknout, že současné smartphony na trhu jsou rády, že dosahují hodnoty 3 GB, jako třeba nejnovější Galaxy Note 3.

64

Z těchto faktů je více než jasné, že 64bitový procesor je jen malým důvodem pro ješitné dokazování technologické dominance mezi hlavními rivaly na celosvětové scéně.

Prozatím je tento procesor nevyužitelný a jeho chvíle teprve nastane. V prvních modelech se tento procesor stane bezpředmětnou výbavou čekající na svůj moment a cílový zákazník nepocítí žádnou větší změnu v používání zařízení. První Android s tímto čipem by se na trhu měl objevit ke konci roku, možná na začátku příštího. Připravovaný Samsung Galaxy S5 by ho měl mít zahrnutý ve výbavě.

Zdroj: Sammobile

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *