Xolo Q1000S: konkurent prémiových telefonů z východu

Společnost Xolo není pro našince zrovna známým výrobcem smartphonů. Neznamená to ale, že tato indická společnost nemá co nabídnout. Nyní představila svou vlajkovou loď se zajímavými parametry a ještě zajímavější cenou.

Novinka si říká Xolo Q1000S. Prakticky celou přední stranu zabírá 5“ IPS o rozlišení HD 720p. O pohon se stará procesor z dílny MediaTek s taktem 1,5 GHz na každé ze čtyř jader. Tomu sekunduje operační paměť RAM o velikosti 1 GB.

Optickou výbavu, kterou nabízí, může srovnávat s prémiovými kusy. Na zádech nese 13 megapixelů, vpředu se pak chlubí náloží 2,5 Mpx. Interní paměť, kterou Xolo nabízí, není nikterak převratná, je ale samozřejmě možné ji rozšířit o microSD kartu.

gsmarena_001

Co se operačního systému týká, samozřejmě máme tu čest s Androidem. Bohužel se nedostaví v nejnovější verzi a je nutno se spokojit s verzí 4.2 Jelly Bean.

O energii celého seskupení se stará akumulátor s kapacitou 2500 mAh. Výrobce pak deklaruje 53 hodin přehrávání hudby, 327 v režimu stand-by, což jsou poměrně slušné hodnoty, realita však bude nejspíš jiná.

Nakonec pak přichází cena, ta by se měla pohybovat okolo 300 dolarů, což za podobnou je za podobnou výbavu velmi slušná suma.

Zdroj: GSMArena.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *