Samsung a LG prý začnou zanedlouho sériově vyrábět ohebné displeje pro mobily

O ohebných displejích slyšeli již několikrát. Některé prototypy byly dokonce prezentovány na velkých veletrzích. Nyní to však vypadá, že se můžeme těšit na nějaké sériové kusy.

Samsung již v minulosti prezentoval některé ohebné displeje, stále jim ale něco chybělo. Teď by však měla přijít pravá revoluce, jež bude znamenat sériovou výrobu ohebných displejů. První takové by se údajně měly předvést již v listopadu letošního roku. Nebude se ale pravděpodobně jednat o nějak přehnané výstřelky. Pravděpodobně se půjde o mírně zakřivený displej, jenž se bude skrývat pod krytem displeje.

samsung-youm-flexible-bezel

Výhody takových zobrazovačů jsou zřejmé.  Mají vyšší odolnost, jsou tenčí a lehčí. Tato skutečnost se odrazí na designu a konstrukci a v neposlední řadě bude též možné přístroj osadit větším akumulátorem, jelikož na něj bude více místa.

Za předpokladu, že by uživatelé přístroje s tímto zobrazovačem přijali kladně, dva největší jihokorejští výrobci spotřební elektroniky, LG a Samsung, by pak byli schopni produkovat poměrně velké množství těchto zařízení.

LG údajně při ideálním stavu dokáže vyrobit 500 000 panelů za měsíc. V případě Samsungu to bude trojnásobek, to znamená, že za měsíc je schopen vyprodukovat 1,5 milionu ohebných displejů s úhlopříčkou 5-6 palců.

Uvidíme tedy, zda se již letos dočkáme nějaké takové inovace, nebo výrobci zůstanou u klasických rovných displejů. Nezbude nám tedy, než počkat do listopadu, kdy by se s ohebnými displeji a přístroji jimi osazenými měl roztrhnout pytel.

Zdroj: androidauthority.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *